Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.12.2014. 12:38

Windows 365 

Windows 10 na pretplatu

Microsoft ozbiljno razmatra moguće opcije novih modela naplate Windows 10 operativnog sustava.

Windows 10 na pretplatu

Microsoftov COO Kevin Turner, na prošlotjednoj konferenciji Credit Suisse Technology Conference nije želio reći ništa u vezi cijene novog operativnog sustava Windows 10, ali je dao naznačiti da bi tvrtka mogla usvojiti novi model naplate.  

Umjesto odgovora u vezi cijene novog OS-a, Turner je rekao da Microsoft želi biti kreativan, te "uči razvijati nove stvari". Također je rekao kako traže druge načine monetizacije u koje spadaju i servisi. "Postoje dodatne mogućnosti za nas kako bismo pružili nove usluge uz proizvod i to želimo napraviti na kreativan način", kaže Turner. "Tijekom proljeća i ljeta ćemo objaviti kako bi mogao izgledati naš novi poslovni model".

Iz ovoga je teško doći do zaključka kakav nameće portal Softpedia, o mogućem modelu naplate Windowsa 10 putem pretplate, no početkom ove godine je kružila procurjela informacija (čiaj glasina) iz izvora bliskog Redmondu, u kojoj se navodilo da Microsoft razmišlja o projektu koji opisuju kao "Windows 365", koji je inspiriran Officeom 365. Dakako, ne treba biti veliki prorok da se iz tog iščita da bi se moglo raditi o modelu licenciranja kopija Windowsa 10 putem pretplate. 

Izvor: Softpedia

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam