Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.01.2022. 14:10

CES 2022 

Daljinski se puni energijom iz radio valova

Daljinski upravljač nema baterije već prikuplja radio valove u vašoj kući i konvertira ih u energiju za napajanje.

Daljinski se puni energijom iz radio valova

Na ovogodišnjem CES 2022 sajmu Samsung je predstavio novi Eco Remote, daljinski upravljač za televizore, koji nema nikakav izvor napajanja (baterije), već svu energiju dobiva iz radio valova koje pokupi iz rutera, odnosno iz vaše kućne bežične mreže. 

Mada se radi o vrlo malim količinama energije koju ne možete koristiti za ništa drugo osim za napajanje malih potrošača kao što su razni mali senzori i daljinski upravljači, ovo je prvi puta da se jedan sustav za pretvaranje radio valova u energiju nađe u tržišnom proizvodu koji ćete dobiti kada kupite neki Samsungov pametni televizor za 2022. godinu

Doduše, radio valovi nisu jedina stvar koja osigurava svu potrebnu energiju daljinskom upravljaču, jer su na stražnji poklopac ugradili i sunčeve ćelije (kao i na prošlogodišnji model), kako bi daljinski imao uvijek dovoljno napajanja za mijenjanje programa i pokretanje filmova s Netflixa, čak i kod onih korisnika koji vole puno "šaltati".

Samsung procjenjuje da će se zbog ovoga broj odbačenih baterija iz njegovih daljinskih upravljača u svijetu smanjiti za 99 milijuna primjeraka godišnje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->