Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.07.2016. 13:08

Das Keyboard 5Q 

VIDEO: Inovativna tipkovnica sa sustavom notifikacija

Ova open API RGB tipkovnica spojena je u oblak, a svakom tipkom možete upravljati putem interneta.

VIDEO: Inovativna tipkovnica sa sustavom notifikacija

Tvrtka Das Keyboard poznata je po svojim kvalitetnim modernim mehaničkim tipkovnicama, a sada je odlučila proizvesti novu koja donosi zanimljive inovacije.

Njihova tipkovnica Das Keyboard 5Q predstavlja znatno više od klasičnih periferija za unos teksta i upravljanje medijskim sadržajima, jer postaje neka vrsta IoT gadgeta koji je spojen na Internet, te donosi sustav notifikacija na prilično neobičan način.

Svaka tipka posjeduje RGB LED osvjetljenje, te se može daljinski "programirati" za prezentiranje specifičnih i točno dodijeljenih informacija putem online servisa, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Tipkovnica dolazi u punoj veličini te sadrži 104 tipke, a njezina desktop aplikacija Q App vam omogućuje prilagođavanje osvjetljenja prema želji, te se može spajati na razne online servise poput eBaya, te će putem LED rasvjete u bojama prikazivati obavijesti o svim sadržajima koje želite. Na primjer, kada vam stigne nova e-mail poruka, određena tipka ili više njih istovremeno mogu zasvijetliti u određenoj boji, a na isti način možete dobivati obavijesti na online aukcijama kada netko unese novu ponudu.

Određenim tipkama i bojama možete dodjeljivati sve što vam padne na pamet, pa vam recimo neka tipka može svojim svjetlom javiti da imate "broken link" na web stranicu, dok druga može prikazivati crvenom bojom kada cijena neke dionice koja vas zanima padne, odnosno zelenom kada raste, pa tipkovnica može biti i zanimljiv alat za praćenje burze.

Das Keyboard 5Q 1

Das Keyboard za 5Q tipkovnicu radi open API koji će developerima i korisnicima omogućiti dodjeljivanje funkcionalnosti koje nisu u „osnovnom paketu“, a posebna razvojna web stranica će služiti kao hub za značajke koje će razvijati zajednica koristeći API.

Na tipkovnici se nalazi i gumb za pojačavanje i stišavanje zvuka koji ima i funkciju pokretanja Q aplikacije kako biste čim lakše mogli konfigurirati tipke za svoje potrebe, odnosno dodjeljivati im nove LED notifikacije prema potrebi.

Što se tiče izrade mehanike, tipkovnica koristi novi tip taktilnog switcha pod nazivom Gamma Zulu koji proizvodi Omron, ista tvrtka koja izrađuje Logitechov Romer G, a Das Keyboard navodi da se Gamma Zulu od Romera G razlikuje samo po tome što ima duži hod, što je prema njihovim testovima bolje.

Das Keyboard 5Q 2

Das keyboard 5Q tipkovnica nalazi se u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, a do sada je već prikupila trostruko više novca od traženih 100.000 dolara, pa će se na tržištu naći u siječnju 2017.

Putem Kickstartera ju možete naručiti za 139 dolara (939 kn), a puna tržišna cijena će joj iznositi 249 dolara (1.682 kn).

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->