Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.08.2021. 12:41

Horizon Workrooms 

VIDEO: Facebookovi virtualni sastanci u beti

Horizon Workrooms omogućuje vam da na virtualnim sastancima radite sve što i na pravim.

VIDEO: Facebookovi virtualni sastanci u beti

Rad od kuće zbog dobro nam poznatih razloga u protekle je dvije godine promijenio puno toga u vezi naših svakodnevnih poslovnih obaveza, a softverska rješenja za virtualne konferencije zabilježila su veliki procvat.

Facebook je u otvorenu beta fazu testiranja lansirao svoj sustav za virtualne sastanke pod nazivom Horizon Workrooms, koji je dostupan za preuzimanje i korištenje za Oculus Quest 2 u onim zemljama koje ga podržavaju, no Hrvatska nažalost zasad nije među njima.

Workrooms je zanimljiv alat za kolaboraciju koji omogućuje ljudima rad (ili sastančenje) u istoj virtualnoj sobi bez obzira na fizičku udaljenost. Dizajniran je tako da radi putem headseta za virtualnu stvarnost ili weba te omogućuje timovima suradnju, komunikaciju, kao i zajednički rad na dokumentima raznih formata. Svi sudionici prezentirani su uživo u obliku animiranih avatara, a kada netko nešto govorite, vidjet ćete da riječi dolaze iz usta vašeg lika. Pored toga, svaki sudionik može ustati sa stolca i približiti se virtualnoj (whiteboard) ploči na kojoj može pisati i crtati, jer Workrooms omogućuje praćenje tipkovnica sudionika, pokreta ruku i drugih stvari s kojima se možete susresti na pravim sastancima. Svaki crtež, dokument ili tablicu sa svojeg računala možete prebaciti na "whiteboard", kako biste svim sudionicima m

ogli predstaviti svoje planove, analize i čitave projekte, kao što možete vidjeti u ovom videu.

"Workrooms nudi iskustvo miješane stvarnosti i omogućuje vam da u virtualnu sobu donesete svoj fizički stol, računalo i kompatibilni trackpad, a uz pomoć nove Oculus Remote Desktop aplikacije za Mac i Windowse, imat ćete pristup svom čitavom računalu jednim klikom", navodi Facebook u svojem priopćenju.

Facebook se ujedno puno potrudio i oko avatara koji će vas predstavljati na virtualnim sjednicama, pa ćete imati velike mogućnosti njihovog kreiranja i prilagođavanja, na sličan način kao što to činite u brojnim video igrama, pa ćete si moći kreirati avatar koji će vas najbolje predstavljati u virtualnoj sobi.

CD21_546-_-NRP-Oculus-Cross-Post_-Horizon-Workrooms-Launch_Inline-3

Horizon Workrooms podržava 16 osoba u VR-u te dodatnih 50 u glasovnim i video pozivima, koje neće imati interaktivne mogućnosti kakve nudi VR i MR sustav, već će sudjelovati na sastancima kao na klasičnim virtualnim konferencijama kakve primjerice nudi Microsoft Teams

Više detalja možete saznati na poveznici workrooms.comVezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->