Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Googleov auto bez vozača prepoznaje geste
Članak
Objavljeno: 01.05.2014. 09:54

Google 

VIDEO: Googleov auto bez vozača prepoznaje geste

AI Googleovog auta prepoznaje i gestualne znakove biciklista.

VIDEO: Googleov auto bez vozača prepoznaje geste

Google je ovih dana objavio novi video u kojem opisuje napredak u razvoju svojeg samovozećeg robotiziranog automobila koji se već nekoliko godina testira za korištenje u prometu, kako bi njegov AI sustav prije izlaska na tržište bio siguran po putnike i sve druge sudionike u prometu.

U videu dolje možete vidjeti kako se pametni algoritmi Googlea konstantno "tweakaju" kako bi čim bolje razumjeli prometne situacije, te pogledati na koji način se robotizirani automobil bez vozača snalazi u urbanim područjima Kalifornije.

Osim što je u stanju istovremeno pratiti događanja iz svih smjerova oko sebe, čime nadmašuje žive vozače s najboljim perifernim vidim, Googleov auto sad može prepoznati i geste, odnosno pokrete ruku, što se u videu demonstrira prepoznavanjem znaka skretanja koji daje biciklist, nakon čega automobil prikoči i propusti ga.

Pored toga, auto može vidjeti pješake iza sebe, prepoznati mjesto na kojem se vrše radovi na cesti, te nikada neće ući u raskršće dok nije uvjeren u siguran ulazak. 

googleov auto

Google navodi kako je auto u stanju istovremeno pratiti stotine pokretnih objekata, te mu pažnja nikada neće popustiti, a testiran je u više tisuća raznih situacija koje se mogu događati u prometu, te može višestruko predviđati događaje koji se mogu ili tek trebaju dogoditi.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->