Nalazite se
Članak
Objavljeno: 14.12.2014. 11:50

Kickstarter 

VIDEO: Andromium platforma pretvara telefon u desktop PC

Novi operativni sustav i dock za telefon omogućuju izvlačenje maksimalne snage iz hardvera vašeg mobitela.

VIDEO: Andromium platforma pretvara telefon u desktop PC

Startup tvrtka Andromium Inc. koju je osnovao Gordon Zheng, koji je 10 godina proveo kao softverski inženjer u Googleu, na tržište želi izbaciti sustav Andromium, koji se sastoji od dock uređaja namijenjenog za spajanje s TV-om ili monitorom, te istoimenog operativnog sustava koji je izradio Zheng.

Ovaj projekt je ovih dana postavljen u sustav crowdfundinga na Kickstarteru, gdje autori namjeravaju prikupiti 100.000 dolara za dolazak Andromiuma na tržište.

Autori navode kako je ovo najjednostavniji i najbolji način da svoj pametni telefon pretvorite u desktop računalo na kojem se možete igrati, kreirati i editirati tekstualne dokumente, tablice, prezentacije i druge stvari za koje obično koristite PC.

Osim za spajanje s monitorom/TV-om putem HDMI-a, dock se može koristiti i za punjenje vašeg pametnog telefona. Obzirom na njegovu kompaktnost, ovaj gadget su namijenili za putovanja, pa je sklopiv i posjeduje integrirani strujni kabel, a kako biste na njega mogli spojiti miša, tipkovnicu i igraći kontroler, na sebi posjeduje 3 USB porta.

Što se operativnog sustava tiče, Andromium OS se može instalirati poput aplikacije, a za sada podržava Samsungove Galaxy telefone opremljene Snapdragon procesorima.

Ako projekt prikupi tražena sredstva, u veljači 2015. će se isporučivati svima koji ga podupru s 30 dolara, dok će se na tržištu naći po cijeni od 40 dolara (247 kn). 

Izvor: KickstarterVezani sadržaji
Ključne riječi PC OS dock Andromium Samsung Galaxy
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->