Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.01.2023. 10:18

CES 2023 

Samsungov preklopni i rastezljivi zaslon

Flex Hibrid je koncept koji ukazuje u kojem bi smjeru Samsung mogao razvijati buduće tablete i pametne telefone.

Samsungov preklopni i rastezljivi zaslon

Samsung Display je na CES sajmu izložio više zanimljivih uređaja i koncepata, uključujući Ultra-side 49 inčni QD-OLED zaslon za monitore, veliki 77-inčni QD-OLED za televizore i "New Digital Cockpit" koji predstavlja koncept koji bi se jednog dana mogao naći u samovozećim automobilima.

No, ono što nam je najviše privuklo pažnju su novi konceptualni Flex zasloni, koji sada nemaju isključivo mogućnost razvlačenja poput 17-inčnog Flex Slidable Duet ekrana koji je predstavljen na Intel Innovation 2022 događanju, već je slična tehnologija sada ugrađena i u manji preklopni zaslon koji nazivaju Flex Hybrid.

_Ap5ZQxWjM_20230103091805

Taj zaslon kombinira tehnologiju preklopnih i rastezljivih zaslona na izvlačenje u jedan uređaj, što znači da ćete jednog dana svoj budući telefon ili tablet izvući iz džepa, otklopiti i potom mu razvući stranice kako biste uživali u sadržajima na zaslonu veličine od 10,5 inča s omjerom stranica 4:3 ili još većem 12,4-inčnom s omjerom stranica 16:10.  

To funkcionira na taj način da se lijeva strana zaslona preklapa, dok se desna razvlači.

Zasad nije poznato kada bi se mogli pojaviti prvi konkretni uređaji koji će koristiti ovu tehnologiju, no možda bismo neki mogli vidjeti na idućem Samsung Unpacked događanju ove godine.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->