Nalazite se
Članak
Objavljeno: 10.09.2013. 16:59

Toq 

Qualcomm predstavio svoj pametni sat

Proizvođač procesora predstavio svoju inačicu pametnog sata koji radi s Android uređajima.

Qualcomm predstavio svoj pametni sat

Nakon što je Nissan predstavio svoj pametni sat namijenjen vozačima automobila, više nas uopće ne čudi što je i Qualcomm umjesto nekog novog Snapdragon 1000 procesora odlučio napraviti vlastiti nosivi gadget koji će stvoriti još veću konkurenciju na tržištu.

U trenutku kada je Samsung na svojoj konferenciji na IFA sajmu kao zvijezdu večeri prikazao svoj pametni sat Galaxy Gear, Qualcomm je izašao s vlastitim Toq satom, za koji dakako kaže da je najbolji.

Kako njegov sat ne bi bio preveliki potrošač energije, Qualcomm ga nije želio opremiti nekim Snapdragon čipsetom, već je u njega ugradio 200 MHz Cortex M3 procesor, dok posebno hvali ekran koji koristi njihovu Mirasol tehnologiju, koja će, kako kažu, "omogućiti najbolju moguću sliku bez refleksija i na najjačem sunčevom svjetlu uz vrlo nisku potrošnju energije". Zbog te niske potrošnje Toq sat se po njima neće morati nikada isključivati jer će mu baterija trajati danima prije nego što ostane bez energije.

qualcomm sat bezicno punjenje

Slično kao i Samsungov, Qaualcommov sat također radi u paru s Android pametnim telefonom, te omogućuje da na njemu imate prikaz željenih aplikacija, s tom razlikom da će raditi sa svim Android telefonima i tabletima opremljenim inačicama operativnog sustava od 4.0.3 na dalje. Podsjetimo se, Galaxy Gear zasad radi samo na Galaxy Noteu 3, a najavljeno je da će raditi i na drugim uređajima, no samo onima koji će biti nadograđeni Androidom 4.3.

Uz Toq sat Qualcomm će također ponuditi i WiPower LE sustav za bežično punjenje, kao i bežične bluetooth slušalice.

Izlazak Toq pametnog sata je planiran za 4. kvartal ove godine, a cijena bi mu trebala iznositi oko 300 dolara, odnosno 1.723 kn, mada budite sigurni da će se u Europi prodavati po cijeni od 300 eura, što će iznositi 2.273 kn. 

Izvor: Qualcomm

Vezani sadržaji
Ključne riječi Android Qualcomm pametni sat Toq
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam