Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.09.2021. 12:55

LG Chem 

LG ima novi materijal za savitljive ekrane

LG Chem je razvio novi materijal za koji kaže da je čvršći od stakla i savitljiviji od plastike.

LG ima novi materijal za savitljive ekrane

Analitičari Counterpointa previđaju da će preklopni uređaji sa savitljivim ekranima u predstojećim godinama bilježiti sve veći rast, a LG vjeruje da je napravio novi materijal koji će pomoći da to postane stvarnost.

Njegova divizija LG Chem, koja je ujedno i najveća korejska kemijska tvrtka, razvila je novu vrstu savitljivog prozirnog materijala za ekrane za koji kažu da ima čvrstoću poput stakla, dok je istovremeno izuzetno savitljiv i otporan na bezbrojna presavijanja.

"Za razliku od postojećih polimidnih filmova i materijala od kaljenog stakla, pokrovni film u kojem su primijenjene nove tehnologije premazivanja LG Chema, maksimizirat će savitljivost, a istovremeno pružiti optimizirana rješenja za sklopive telefone, što uključuje i probleme s otiscima prstiju na ekranu", navodi LG Chem.

Tvrtka materijal naziva "Real Folding Window" (RFW), a napravljen je od PET filma koji je obostrano prekriven s novim pokrovom koji se temelji na novoj LG-jevoj tehnologiji.

RFW se može savijati prema van i prema unutra, za razliku od postojećih rješenja koja se smiju savijati samo na jednu stranu. LG Chem kaže da je tanji od kaljenog stakla, a u testovima se bez ikakvih oštećenja presavijao više od 200.000 puta.

Također kažu da je pokrov s obje strane PET filma debljine od samo nekoliko mikrometara, no rade i na novom RFW-u za koji se uopće neće koristiti PET plastika.

LG Chem planira započeti serijsku proizvodnju RFW-a 2022. godine, a početak prodaje bi trebao započeti godinu dana kasnije po cijeni koja je usporediva s postojećim rješenjima za preklopne savitljive ekrane.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->