Nalazite se
Članak
Objavljeno: 08.09.2014. 12:39

VIDI na IFA-i 2014 

Intel predstavio Intel Core M procesor

Novi procesor je prije svega namijenjen 2 u 1 uređajima bez aktivnog hlađenja.

Intel predstavio Intel Core M procesor

Intelov stariji potpredsjednik Kirk Skaugen, na sajmu IFA 2014 u Berlinu, predstavio je novi Intel Core M procesor koji je do sada nosio kodno ime "Broadwell Y" i predstavlja prvi komercijalno dostupni 14-nanometarski procesor na svijetu.

M

Skaugen je rekao da je M procesor "projektiran tako da ponudi optimalan spoj mobilnosti i performansi, te nevjerojatne performanse za najtanje 2 u 1 uređaje bez ventilatora u odnosu na druge procesore".

Intel navodi da Intel Core M nudi do pedeset puta brže računalne performanse i četrdeset puta bolje grafičke performanse u odnosu na prethodni procesor Intel Core četvrte generacije, a znatnija poboljšanja performansi osjetit će i korisnici koji imaju starija računala.

Novi procesor hvale i zbog 60% smanjene snage toplinskog dizajna (TDP-a), pa će manje, niskoprofilne matične ploče koje se ne zagrijavaju omogućiti OEM-ovima projektiranje elegantnih i bešumnih sustava tankih tek devet milimetara.

Smanjenje potrošnje energije u procesorima Intel Core M i novoj platformi na neznatnih 4,5 W još više podiže standarde kada je riječ o trajanju baterije, pa ona traje do dvadeset posto (1,7 sati) dulje uz aktivno radno opterećenje i dvostruko dulje u odnosu na računalo staro četiri godine.

Kada je riječ o poslovnim uređajima, procesori Intel Core M s tehnologijom Intel vPro podržavat će Intel Pro Wireless Display, koji, kako navode, "nudi visokokvalitetan prikaz uz poboljšanu sigurnost za informatičko osoblje i zaštitu podataka za krajnje korisnike". Odabrane platforme Intel Core M vPro podržavat će i priključivanje na bežična postolja putem standarda WiGig.

Intel je također rekao da je procesor Intel Core M "neproblematičan" proizvod, što znači da ne sadrži tzv. problematične minerale (kositar, tantal, volfram i/ili zlato) kojima se izravno ili neizravno financiraju naoružane skupine u Demokratskoj Republici Kongu i susjednim zemljama.

Procesor će se naći u 2 u 1 uređajima koje će u listopadu ove godine isporučivati Intelovi partneri Acer, ASUS, Dell, HP, Lenovo i Toshiba.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->