Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.03.2021. 12:45

FHE 

Intel i DARPA razvijaju naprednu cloud kriptografiju

Intel u suradnji s američkom vojnom znanstvenom agencijom želi ubrzati homomorfno enkriptiranje.

Intel i DARPA razvijaju naprednu cloud kriptografiju

Intel je potpisao ugovor s američkom vojnom znanstvenom agencijom DARPA, temeljem kojeg će zajednički razviti projekt DPRIVE čiji cilj je omogućiti potpuno homomorfno enkriptiranje ili FHE.

DPRIVE projekt (Data Protection in Virtual Environments) će nastojati unaprijediti FHE s ciljem poboljšanja zaštite privatnosti.

Ukratko rečeno, FHE omogućuje obradu šifriranih podataka bez da ih je prije potrebno dešifrirati. To je važan korak prema naprijed za sigurnost, ali trenutno FHE u većini slučajeva nije najpraktičniji pristup. Prema DARPA-i, izračunu za koji je laptopu potreban djelić sekunde za izvršenje, na uobičajenom poslužitelju koji radi s FHE-om bi trenutačno trebali tjedni pa je stoga jako važno to riješiti ako se FHE želi učiniti široko primjenjivim.

Kao dio višegodišnjeg projekta, Intel će razviti "Application Specific Integrated Circuit" akcelerator s ciljem ubrzavanja računarskih vremena u FHE-u, a tvrtka također surađuje i s Microsoftom na testiranju tehnologije na Microsoft Azure i Microsoft JEDI sustavima.

Na FHE-u također radi i IBM koji je prošle godine objavio komplet alata kako bi se olakšalo korištenje načina šifriranja u iOS, macOS i Linux aplikacijama.Vezani sadržaji
Ključne riječi Intel DARPA Cloud enkriptiranje FHE
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->