Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.08.2011. 00:33

Trojanski konj 

Hakerski softver za prisluškivanje mobitela

Tvrtka za IT management i sigurnost, CA Technologies, upozorava na pojavu malicioznog softvera za Android OS koji može snimati vaše telefonske razgovore.

Više nije nikava tajna da se razvojem operativnih sustava za pametne telefone, razvijaju virusi, hackovi i drugi maliciozni softver za njih. Gotovo bismo mogli reći kako se virusi s računala sve više sele na mobitele.

Jedan od najnovijih malicioznih softvera koji su detektirali stručnjaci CA Technologiesa, je trojanski konj koji je u stanju snimati sve vaše telefonske razgovore i pohranjivati ih na servere hakera.

Trojanac se aktivira isključivo ako ga sami instalirate na telefon i omogućite mu pristup raznim servisima, stoga si možete opravdano postaviti pitanje tko je toliko blesav da si ide instalirati takvo što. CAT odgovara - mnogi.

 Trojanac se aktivira isključivo ako ga sami instalirate na telefon i omogućite mu pristup raznim servisima 

Trojanac se skriva u obliku neke aplikacije koja djeluje zanimljivo i bezazleno, a kad od korisnika traži pristup određenim servisima, ljudi mu bez razmišljanja "po defaultu" daju zeleno svjetlo. Drugi način je da netko od vas posudi mobitel i glumi kako isprobava njegove funkcije, a zapravo vam ga "podesi" za snimanje razgovora.

Kad je trojanac jednom instaliran, svaki vaš razgovor će se snimati na server u obliku ARM datoteke i onaj tko vam ga je "posijao", moći će sve vaše razgovore preslušavati ili snimati do mile volje.

Što se tiče zaštite, tu nema neke prevelike mudrosti. Samo pripazite kakve aplikacije instalirate, kakva dopuštenja im dajete pri izvršavanju i pogotovo kome dajete mobitel u ruke.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->