Nalazite se
Članak
Objavljeno: 31.12.2021. 10:56

Samsung & Intel 

VIDEO: Pogledajte koliko je brz Samsungov PCIe 5.0 SSD

Intel i Samsung odlučili su nam pokazati demo koji otkriva ludu brzinu novog PM1743 PCIe NVMe SSD-a.

VIDEO: Pogledajte koliko je brz Samsungov PCIe 5.0 SSD

Samsung će 4. siječnja ove godine uoči otvaranja CES 2022 sajma predstaviti novi PM1743 PCIe NVMeSSD, odnosno prvi PCIe 5.0 SSD koji je razvio u suradnji s Intelom.

Ryan Shrout, Intelov inženjer s titulom "Chief Performance Strategist", odlučio je uoči sajma pokazati demo rada novog ultrabrzog SSD-a, koji je ubacio u PC konfoguraciju pogonjenu Intelovim Core i9-12900K procesorom.

Demo nam otkriva da novi SSD donosi prijenos podataka ludom brzinom od 13 gigabajta u sekundi, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Za usporedbu, Sony voli isticati da njegov PCIe Gen 4 SSD koji je ugrađen u PS5 konzolu omogućuje trenutno učitavanje igara, no brzina je više od upola manja od novog Samsungovog i Intelovog SSD-a jer ne prelazi brzinu od 5,5 GB/s.

Naravno, takva brzina prijenosa podataka trenutno nije baš najizvedivija, s obzirom na to da zahtijeva računalo s Intelovim najnovijim i najmoćnijim procesorom, a PM1743 nije namijenjen kućnim računalima već serverskim sustavima, što znači da su ga ugradili u "obični" PC isključivo zbog demonstracije, dok bi inačica za desktop računala trebala stići na tržište tek krajem godine. 

Bez obzira na to, demo na prilično impresivan način pokazuje potencijal nove generacije pohrane koju donose PCIe 5.0 SSD diskovi koji će se prije ili kasnije naći u našim računalima.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->