Nalazite se
Članak
Objavljeno: 05.09.2023. 13:34

IFA 2023 

Bežična tipkovnica bez baterije

Tipkovnica koristi tehnologiju solarnih fotonaponskih ćelija koje prikupljaju energiju iz slabog osvjetljenja.

Bežična tipkovnica bez baterije

Tvrtke Ambient Photonics i Chicony na IFA sajmu su predstavile radni prototip revolucionarne bežične tipkovnice bez baterija koja se napaja Ambientovim revolucionarnim solarnim fotonaponskim (PV) ćelijama za slabo osvjetljenje.

Niskoprofilna tipkovnica postići će manji ugljični otisak eliminacijom jednokratnih baterija i korištenjem recikliranih materijala, a istovremeno će ponuditi cijeli niz značajki koje potrošači zahtijevaju, visoko precizne tipke s mehaničkim osjećajem, tiho tipkanje i aerodinamičan dizajn.

"Odabrali smo Ambient Photonics kao našeg partnera za napajanje tipkovnicama jer možemo besprijekorno integrirati njihove jedinstvene solarne PV ćelije visoke gustoće u naše proizvode. Uz Ambient, naš tim može izraditi uistinu elegantnu i održivu tipkovnicu bez kompromisa u pogledu dizajna, funkcionalnosti ili značajki," komentirao je Layro Chen, potpredsjednik Odjela za istraživanje i razvoj, Input Device BU tvrtke Chicony.

Ambient Photonics i Chicony uspješno su razvili prototipove funkcionalnih tipkovnica i rade na tome da omoguće kupcima da ovaj novi proizvod iznesu na tržište početkom 2024. Tipkovnicu će pokretati ćelije Ambienta koje generiraju snagu iz cijelog spektra unutarnjeg svjetla. Tipkovnica će također koristiti novu vrstu tehnologije prekidača za iznimno tiho, taktilno i brzo iskustvo tipkanja.

"Zajedno s Chiconyjem, dizajniramo najodrživiju tipkovnicu na svijetu," komentirao je Bates Marshall, izvršni direktor tvrtke Ambient Photonics. "Naš cilj je stvoriti bitno drugačiju klasu dodataka za računala koji se napajaju svjetlom koje nas okružuje, a ne jednokratnim baterijama koje prečesto postaju e-otpad na našim odlagalištima."

Vezani sadržaji
Ključne riječi IFA 2023 Ambient Photonics
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->