Nalazite se
  • Pop Tech
  • YouTuber radi deepfake video za seriju The Mandalorian
Članak
Objavljeno: 27.07.2021. 14:22

Deepfake 

YouTuber radi deepfake video za seriju The Mandalorian

Lucasfilm je angažirao YouTubera kako bi poboljšao računalno generiranu grafiku lica.

YouTuber radi deepfake video za seriju The Mandalorian

Mnogi fanovi Star Warsa bili su jako razočarani kada se na kraju druge sezone The Mandalorian pojavio mladi Luke Skywalker, jer je bilo malo previše očito da su stručnjaci za specijalne efekte na lice glumca "nalijepili" jako loše facu Marka Hamilla iz starih Star wars filmova.

Rezultat tog CGI uratka je bio toliko loš da su se mnogi pitali kako je moguće da veliki Lucasfilm nema sposobne ljude koji su u stanju postići puno uvjerljivije rezultate.

To nije promaklo ni poznatom YouTuberu Shamooku, "stručnjaku" za deepfake, koji je izradio svoju inačicu sporne scene iz Mandaloriana, u kojoj je Luke Skywalker izgledao puno uvjerljivije, a svojeg Lukea je postavio pokraj onog iz serije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon što je taj video pogledan više od dva milijuna puta, Lucasfilm je odlučio zaposliti Shamooka u Lucasfilm/Industrial Light & Magic (ILM) studiju na radnom mjestu starijeg umjetnika za izradu lica (Senior Facial Capture Artist).

To znači da će Shamook biti zadužen da unaprijedi loše CG efekte deepfakeom i AI algoritmima, kako bi Lucasfilm u treću sezonu Mandaloriana i druge serije i filmove mogao dodavati još neke glumce koji su prestari ili su umrli poput Carrie Fisher (princeza Leia), bez da to izazove bijes fanova.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->