Nalazite se
  • Pop Tech
  • Video: iPhoneom upalite električni skuter
Članak
Objavljeno: 04.05.2012. 14:12

Scoot Networks 

Video: iPhoneom upalite električni skuter

Nova mreža za iznajmljivanje električnih skutera koristi iPad za otključavanje, naplatu i GPS navigaciju.

Video: iPhoneom upalite električni skuter

Tvrtka Scoot Networks u San Franciscu je pokrenula testnu "mrežu" za iznajmljivanje električnih skutera. Sustav funkcionira vrlo jednostavno, dođete na jedno od njihovih parkirališta u gradu, iznajmite skuter i nakon vožnje ga vratite na isto mjesto, znači rekli bismo da je vrlo sličan rent-a-caru s kakvim ste se već susretali.

No Scoot Networks je sustav iznajmljivanja električnih skutera zamislio malo drugačije. Naime, rezerviranje skutera i plaćanje najma obavljate iPhone uređajem, kojeg potom morate postaviti na mjesto gdje se inače nalazi komandna ploča.

Nakon toga skuter otključavate pritiskom na tipku "unlock" u aplikaciji Scoot Networksa, a iPhone vam potom služi umjesto klasične komandne ploče, te prikazuje pokazivač brzine, broj prijeđenih kilometara/milja, a sama aplikacija sadrži i vlastitu GPS navigaciju koja će vam pomoću detaljne karte omogućiti da se snalazite u San Franciscu, te će vam uvijek prikazivati lokaciju na koju morate vratiti skuter.

Obzirom da je usluga još u "beta fazi", Scoot Networks za sada nije odredio cijene iznajmljivanja, no kažu kako će biti znatno jeftinije od vožnje taksijem i ne puno skuplje od vožnje gradskim prijevozom.

Pored toga imaju namjeru uvesti tjedne i mjesečne pretplate za iznajmljivanje, dok im je krajni cilj ponuditi sustav gradskoj upravi, koji bi ga uključila u svoju ponudu gradskog prijevoza.

U SAD-u već postoji sličan servis za iznajmljivanje automobila pod imenom Zipcar, no on koristi magnetske kartice i to samo za otključavanje automobila, dok Scoot Networks uvodi veliku inovaciju s iPhoneom, kao uređajem za paljenje skutera, sustavom za naplatu usluge, te komandnom pločom.

Što ako nemate iPhone? Ništa, nema vožnje. No u San Franciscu se očito podrazumijeva da svaka normalna osoba posjeduje Appleov pametni telefon. Android? Što je to?

VIDEO - Scoot Networks: iPhone u skuteru

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->