Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Video igra u kojoj gubite pravu krv
Članak
Objavljeno: 25.11.2014. 16:03

Blood Sport 

VIDEO: Video igra u kojoj gubite pravu krv

Modificirani gamepad će vam izvlačiti krv kada je vaš lik izgubi u virtualnom svijetu.

VIDEO: Video igra u kojoj gubite pravu krv

Jedan od najluđih "gamerskih" projekata za koje smo čuli u posljednje vrijeme dolazi u obliku sustava pod nazivom Blood Sport koji doslovce opisuje ono o čemu se radi. Umjesto igranja video igara za slavu ili novac, sada se nudi mogućnost da vam igra izvlači pravu krv iz žila, ovisno o tome kako se prolijeva vaša virtualna krv. Ekipa koja stoji iza ovog projekta koji se našao u sustavu crowdfundinga na Kickstarteru, modificirala je gamepad tehnologijom temljenom na Arduino open-source platformi pomoću koje sustav prepoznaje trešnju kontrolera koja nastaje nakon što je vaš lik u igri udaren ili pogođen, nakon čega šalje signale u stroj za izvlačenje krvi na koji ste intravenozno spojeni.

Ako se pitate zbog čega biste uopće pristali da u video igrama gubite svoju pravu krv, kanadski autori Blood Sporta navode kako su taj sustav zamislili sa svrhom dragovoljnog prikupljanja krvi, što znači da bi se tijekom humanitarnih akcija organizirali turniri u video igrama, na kojima bi gameri prolijevali svoju virtualnu ali i pravu krv, čime bi pomogli ustanovama, bolnicama i organizacijama koje bave prikupljanjem krvi.

Također navode kako ovaj "krvavi sport" neće ugrožavati zdravlje i živote gamera, jer će sustav postaviti limit količine krvi koju vam može uzeti, prema dobi, zdravstvenom stanju i težini, pa se ne treba bojati gamerskih turnira s fatalnim ishodom.

Što se tiče financiranja ovog projekta putem Kickstartera, ekipa skuplja novac kako bi mogla održavati turnire u Kanadi iduće godine. Između ostaloga u planu je turnir u još neizdanoj FPS igri Battlefield Hardline koji bi se trebao održati u Torontu. Za sada još ne postoje planovi da se krvavi turniri održavaju u drugim zemljama.

UPDATE: Kickstarter je upravo suspendirao projekt. Mada ne navode razlog zbog kojeg su Blood Sport izbacili iz svojeg sustava crowdfundinga, nije teško zamisliti zašto su se na to odlučili. Ideja je zanimljiva i originalna, ali ipak malo prekrvava za naš gamerski ukus. Možda im se javi netko iz "Petrove 3". 

Izvor: Blood Sport

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->