Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Razbili 2 Rimac hiperautomobila u 2 dana
Članak
Objavljeno: 31.10.2020. 10:49

C_Two 

VIDEO: Razbili 2 Rimac hiperautomobila u 2 dana

Pri frontalnom udaru u tvrdu barijeru brzinom od 56 km/h, C_Two se pokazao sigurnim za putnike.

VIDEO: Razbili 2 Rimac hiperautomobila u 2 dana

Kako bi mogao dovesti svoj novi hiperautomobil C_Two na ceste, Mate Rimac mora proći noćnu moru svakog proizvođača automobila, namjerno ga slupati u specijalnoj "ustanovi" koja se bavi crash testovima i to više puta uzastopce.

Točnije rečeno, njegova tvrtka Rimac Automobili mora proizvesti 13 prototipa i 5 predserijskih vozila, od kojih će 11 biti uništeno u crash testovima, kako bi se dovršio proces homologacije i testiranja i time omogućila prodaja finalnih serijskih vozila na svim svjetskim tržištima.

Jedan dio C_Two automobila već je uništen za potrebe crash testiranja, a sada su novi prošli torturu zabijanja brzinom od 56 km/h u frontalnu tvrdu barijeru koja se može deformirati 40 posto, što odgovara sudaru s drugim vozilom, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Čak, što više, Rimčevi inženjeri su morali razbiti 2 vozila u dva dana, no rezultat testova je vrlo obećavajući. Na monokok šasiji nije bilo nikakvih oštećenja, što znači da nije došlo do deformiranja putničke kabine,  prodora pedala ili pretjeranog djelovanja sila koje bi mogle stvoriti ozljede vozaču i suvozaču.

Nije nam poznato koliko je hiperautomobila do sada već uništeno, ali vjerujemo da Mate Rimac jedva čeka da tome dođe kraj.  Vezani sadržaji
Ključne riječi Rimac Automobili crash-test C_Two
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->