Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Nova električna Mečka ima domet od 750 km
Članak
Objavljeno: 11.09.2023. 15:50

Mercedes-Benz 

VIDEO: Nova električna Mečka ima domet od 750 km

Iduće godine u prodaju stiže električni Mercedes CLA klase s kojim se više nećete brinuti oko trajanja baterije.

VIDEO: Nova električna Mečka ima domet od 750 km

Mercedes-Benz je na Međunarodnom Motor Showu u Munchenu predstavio Concepl CLA Class, električni automobil koji će imati domet do 750 km, što je više i od Teslinih modela.

Za izradu automobila Mercedes-Benz je koristio brojne održive materijale, uključujući tkaninu proizvedenu biotehnologijom, vlakna bambusa, te čelik i aluminij proizvedene tehnologijom koja stvara manji ugljični otisak.

cla2

Za razliku od većine konceptualni automobila, ovo vozilo će se naći u serijskoj proizvodnji te bi prije kraja 2024. godine trebalo stići u prodaju.

Mercedes navodi da njegov novi automobil ima veliki domet zahvaljujući 'inovativnoj bateriji' koja uključuje više silicij-oksida za bolju gustoću energije, odnosno količinu energije pohranjene u bateriji po jedinici mase.

Pored toga, vozilo je opremljeno i sustavom brzog punjenja, koji za 15 minuta omogućuje punjenje baterije za 400 km vožnje.

cla

Osim ovih značajki, Mercedes CLA klase dolazi sa zanimljivim vanjskim i unutarnjim dizajnom, atraktivnim LED svjetlima u obliku prepoznatljivog "nišana" s logotipa tvrtke te obiljem inovacija na upravljačkoj ploči, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Zasad još nije poznato po kojoj bi se cijeni automobil naći u prodaji, no svi znamo da neće biti jeftin, jer svaka Mečka se dobro plaća.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->