Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Leteći dron kao kolut za spašavanje
Članak
Objavljeno: 30.04.2024. 13:38

Didiok Makings 

VIDEO: Leteći dron kao kolut za spašavanje

Hibridni dron može sletjeti na vodu i poslužiti kao koluta za spašavanje, a potom odletjeti kad ga više ne trebate.

VIDEO: Leteći dron kao kolut za spašavanje

Kineska tvrtka Didiok Makings razvila je laganog zanimljivog kvadkopter drona pod nazivom TY-3R Flying Lifebuoy, čija je namjena da pomaže obalnim spasiocima.

Tvrtka se vodila idejom da je vrijeme kada spasioci uoče u vodi osobu koja se utapa do pružanja pomoći često predugo ako se sve zasniva na spasiocu koji treba doplivati do unesrećenog i pomoći mu da se održi na površini vode dok ne bude odvučen na sigurno.

TY-3R-36

U takvim situacijama će od velike pomoći biti leteći i plutajući dron, kojeg će spasioc brzo aktivirati i poslati prema unesrećenom koji će se uloviti za njega i čekati pomoć.

Nakon što sleti na vodu, dron automatski isključuje svoje rotore, a nakon što unesrećenom pristigne pomoć i više ne bude u životnoj opasnosti, spasioc će na jedan pritisak gumba podići drona u zrak, a on će se sam vratiti u svoju bazu putem ugrađenog GPS-a, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Kada se spusti na vodu, dron može poslužiti za spašavanje dvije osobe, komunikacijski domet mu je 1,1 km, dok letjeti može najvećom brzinom do 47 km/h. Dakako, u potpunosti je vodootporan i elektronika mu može izdržati 30 minuta uranjanje u vodu do dubine od 1m na 30 minuta.

Didiok Makings TY-3R Flying Lifebuoy drona prodaje putem svoje web stranice po cijeni od 11.803 USD.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Didiok Makings
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->