Nalazite se
  • Pop Tech
  • Aplikacija proširene stvarnosti na Animafestu
Članak
Objavljeno: 09.06.2021. 11:55

ALU AR 

Aplikacija proširene stvarnosti na Animafestu

Preuzmite besplatnu aplikaciju koja pomoću proširene stvarnosti oživljava umjetnost animiranog filma.

Aplikacija proširene stvarnosti na Animafestu

Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu i uspješna zagrebačke IT tvrtka Mašinerija razvili su besplatnu aplikaciju za pametne Android i iOS telefone pod nazivom ALU AR, koja je već drugu godinu za redom sastavni dio Animafesta.

Zahvaljujući njoj, od 7. do 12. lipnja posjetitelji zagrebačkog Animafesta imaju jedinstvenu priliku doživjeti iskustvo proširene stvarnosti i oživljene umjetnosti u kultnim prostorima Studentskog centra.

"Radovi mladih umjetnika, uz pomoć aplikacije za proširenu stvarnost, govore o ljudskoj intimi, emocijama, strahovima, strastima te slojevito isprepliću dvodimenzionalni svijet animiranog filma s trodimenzionalnim svijetom realnosti. 

Radovi zorno prikazuju vlastito poimanje sebe, ranjivost postojanja u suvremenom međuprostornom digitalnom svijetu, intersubjektivnost, osobno traženje, razočaranja i uspjehe kroz snažnu usisnu moć prelaska u potpuno novu dimeNziju", navodi Mašinerija, proizvođač aplikacije.

alu ar 2

ALU AR aplikacija nastala je kao oblik podrške zagrebačke Mašinerije mladim umjetnicima, u želji da im se pomogne u izražaju i u želji da se pokaže kako se nešto naizgled nespojivo, poput IT industrije i umjetnosti, može, kako kažu "sljubiti u savršenu simbiozu". 

Projekt je svjetlo dana ugledao u ožujku 2020. godine, u punom jeku pandemije koronavirusa, u okviru nastave na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, na kolegiju Multimedijske vježbe u animiranom filmu na 1. godini diplomskog studija animacije, pod mentorstvom doc.art. Daniela Šuljića.

Android verziju možete preuzeti OVDJE, a iOS verziju OVDJE. Potom vam preporučamo da posjetite zagrebački Animafest i u prostorima SC-a potražite slike s posebnom oznakom koje će vas odvesti u proširenu stvarnost.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->