Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: 22 minute punjenja za 502 km vožnje
Članak
Objavljeno: 25.11.2021. 13:15

Lucid Air 

VIDEO: 22 minute punjenja za 502 km vožnje

Prvi nezavisni testovi ukazuju da je Lucid Air električni auto s najbržim punjenjem na svijetu.

VIDEO: 22 minute punjenja za 502 km vožnje

Američki proizvođač električnih vozila Lucid Motors već duže vrijeme tvrdi da njegov automobil Lucid Air dolazi s najbržim punjenjem na svijetu. Prvi nezavisni testovi koje su proveli novinar Tom Moloughney s YouTube kanala State of Charge i portal InsideEVs, ukazuju da je tvrdnja bila istinita, jer auto koji ima najduži doseg na svijetu od čak 837 km, možete od nule do punog kapaciteta baterije napuniti za 2 sata, odnosno preciznije rečeno 122 minute.

LA DE

Testirani model Lucid Air automobila s oznakom Dream Edition dolazi s baterijskim paketom od 118 kWh, što je nešto više od osnovnog modela koji ima 112 kWh. Punjenje do punog kapaciteta utrošilo je 134 kWh energije, što objašnjavaju "prihvatljivim" gubicima od 13,5 % koji nastaju zbog velike snage punjenja i toplinskih gubitaka, a tvrtka preporučuje optimalno punjenje koje ne prelazi više od 80 posto kapaciteta baterije, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ako vas zanimaju detaljne statistike punjenja, za 5,5 minuta i snagu punjenja od 282 kW Lucid Air Dream Edition ja dobio energije za 104 milje vožnje (167,37 km), dok je za 22 minute i 133 kW dobio domet od 502 km, a za 122 minute je baterija napunjena 100%, odnosno do punog kapaciteta koji omogućuje fantastični domet od 837 km vožnje s jednim punjenjem.

Dakako, još je potrebno provesti brojne druge testove koji će otkriti kakvo je stanje s degradacijom baterije i kapacitetima nakon većeg broja punjenja, no već i ovo su doista impresivni rezultati koji ukazuju da se električnim automobilima dometi i dalje povećavaju, a vrijeme punjenja skraćuje.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->