Nalazite se
  • Pop Tech
  • Tesla će u rujnu predstaviti Optimus robota
Članak
Objavljeno: 03.07.2022. 12:36

Tesla AI Day 2 

Tesla će u rujnu predstaviti Optimus robota

Na svojem drugom AI događanju Tesla će predstaviti brojne nove tehnološke iskorake na polju umjetne inteligencije.

Tesla će u rujnu predstaviti Optimus robota

Elon Musk je potvrdio da će se 30. rujna ove godine održati drugo Tesla AI Day 2 događanje, na kojem će biti prezentirane nove tehnologije, nadogradnje i proizvodi iz domene umjetne inteligencije.

Mada Musk nije otkrio konkretne stvari koje će biti predstavljene, rekao je da će biti prikazane "mnoge cool nadogradnje", a event će ujedno poslužiti i za privlačenje novih talenata koji se žele zaposliti u njegovoj kompaniji.

Jedna od tehnologija koje će biti prezentirane će biti Full Self-Driving Beta, odnosno poboljšani AI sustav autonomne vožnje, a pokazat će i novi Dojo AI procesor koji će se naći u srcu samovozećih automobila.

Tesla Optimus 1

Ono što nam je najzanimljivije je odgovor Muska na pitanje hoće li biti prikazan i humanoidni Tesla Bot robot pod imenom Optimus, o kojem je već iznosio neke informacije. Musk je samo rekao "da".

Osnivač i šef Tesle je svojevremeno rekao da će prototip robota imati na kraju ove godine, a serijsku proizvodnju započeti 2023. Optimus bi trebao biti svestrani robot radnik koji će se moći koristiti za obavljanje brojnih poslova za koje je sve teže pronalaziti ljudsku radnu snagu. Nadamo se da ćemo krajem rujna vidjeti što je sve u stanju šljakati.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Optimus Tesla Bot Tesla AI Day 2
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->