Nalazite se
  • Pop Tech
  • Nova Street View kamera će olakšati mapiranje svijeta
Članak
Objavljeno: 24.05.2022. 16:57

Google 

Nova Street View kamera će olakšati mapiranje svijeta

Google slavi 15 godina Street Viewa i donosi neke novosti koje uključuju i novu kameru.

Nova Street View kamera će olakšati mapiranje svijeta

Prije 15 godina Google je za Google Maps servis pokrenuo Street View, koji nam je omogućio da sve lokacije na njegovim kartama pogledamo izbliza kao da se i sami tamo nalazimo, što nam je još više olakšalo navigaciju i omogućilo uživanje u atraktivnim urbanim lokacijama i prirodnim krajolicima.

PXL_20220518_1749540681.max-1000x1000

Danas je svijet velikim dijelom pokriven Googleovim kartama i Street Viewom, no neke lokacije i ceste ni nakon 15 godina nisu unijete u sustav, posebice one do kojih Googleovi automobili s velikim kamerama za mapiranje nisu mogli doći.

Slaveći 15 godina Street Viewa, Google se odlučio malo "apdejtati", pa je ažurirao Street View aplikaciju za pametne telefone koja sada može prikazivati i povijesne podatke kroz "povratak u prošlost", što je do sada bilo ograničeno na web aplikaciju. Dakako, ta će značajka funkcionirati na onim "popularnim" lokacijama za koje postoje veće količine povijesnih podataka i slika pa nemojte očekivati da ćete moći vidjeti kako je vaša ulica izgledala prije 15 godina ukoliko je Googleov auto samo jednom prošao kroz nju.

Google je također ažurirao i svoj hardver za mapiranje pa je izradio novu kameru koja je značajno manja i lakša od prijašnje, no u svojem tijelu težine od samo 7,5 kg posjeduje sustav kamera s istom rezolucijom kao i veliki model.

Google se nada da će mu nova kamera omogućiti mapiranje područja koja su do sada bila nepokrivena, no tek trebamo vidjeti hoće li se Googleov auto primjerice popeti u ulicu Gušć u Rijeci gdje ga do sada nije bilo.   

Povodom proslave 15-godišnjice Street Viewa Google je objavio i ovaj prigodni video. 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Google Street View kamera
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->