Nalazite se
  • Pop Tech
  • Merdže i Bembure će se voziti same autobahnom
Članak
Objavljeno: 05.07.2019. 13:09

Autonomija razine 4 

Merdže i Bembure će se voziti same autobahnom

BMW Group i Daimler AG potpisali dugoročni ugovor o suradnji na autonomnoj vožnji.

Merdže i Bembure će se voziti same autobahnom

Mercedes i BMW su ove godine započeli zajednički raditi na autonomnim automobilima, a sada su objavili i plan kada bi ih trebali početi isporučivati na tržište. Prema upravo potpisanom ugovoru, njihova vozila autonomne razine 4 trebala bi stići na prometnice do 2024. godine. Razina 4 označava vozila koja mogu potpuno samostalno prevoziti putnike, pratiti sve uvjete, znakove, vozila, pješake i događanja u prometu te je u njih dovoljno unijeti željenu destinaciju.

Mada će vozila biti potpuno autonomna, prema postojećim propisima u njima će u početku ipak morati za svaki slučaj sjediti kvalificirani vozači. 

BMW i Mercedes (Daimler) će na ovom projektu zaposliti 1200 stručnjaka za autonomnu vožnju koji će raditi u BMW-ovom kampusu pokraj Munchena i u dva Daimlerova testna centra. Oni će razvijati autonomne sustave za asistenciju u vožnji, uključujući senzore i združeni podatkovni centar za pohranu podataka te će razvijati sve funkcionalnosti i softver budućih automobila robota.

Obzirom da današnji AI sustavi autonomne vožnje već mogu pratiti sva zbivanja na prometnicama poput ljudi, mislimo da je pojava ovih vozila na autobahnu do 2024. godine prilična realnost.   Vezani sadržaji
Ključne riječi BMW autonomni auti Mercedes razina 4
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->