Nalazite se
  • Pop Tech
  • London započinje testirati bežično punjenje za e-buseve
Članak
Objavljeno: 30.08.2014. 13:57

TfL 

London započinje testirati bežično punjenje za e-buseve

Flota električnih i hibridnih autobusa u britanskoj prijestolnici dobiva sustav za bežično punjenje.

London započinje testirati bežično punjenje za e-buseve

Javni transport u Londonu do sada već posjeduje 800 hibridnih i manji broj potpuno električnih autobusa koji već krstare ulicama glavnog grada Velike Britanije, no njihovo punjenje nije tako jednostavno, posebice kada se nalaze veliki broj kilometara (OK, milja), udaljeni od svoje garaže, pa prečestim korištenjem motora na fosilno gorivo ne postižu željeni učinak "zdravog gradskog prijevoza".

Kako bi omogućio svim tim busevima da nikada ne ostanu bez pogonske električne energije, TfL (Transport for London ili londonski ZET), je započeo postavljanje sustava za bežično punjenje na autobusne postaje u istočnom Londonu, koje omogućuju Enviro400H E400 hibridnim busevima punjenje tijekom ukrcaja putnika.

Nakon što se izrade sve potrebne instalacije, sustav za bežično punjenje će biti testiran na liniji 69 (Canning Town - Walthamstow) tijekom iduće godine.

Ovakav sustav za često bežično punjenje, hibridima bi trebao omogućiti da nikada ne pale dizelske motore, što znači da će se putnici u Londonu uskoro voziti isključivo na električnu energiju. 

Izvor: TfL

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam