Nalazite se
  • Pop Tech
  • Dostava hrane direktno u hladnjak korisnika
Članak
Objavljeno: 07.06.2019. 15:00

Walmart 

Dostava hrane direktno u hladnjak korisnika

Poznati svjetski trgovački lanac priprema novu uslugu dostave namirnica.

Dostava hrane direktno u hladnjak korisnika

Za nas kojima je naručivanje pizze vrhunac kupovanja hrane dostavom možda neće značiti previše nova usluga poznatog trgovačkog lanca Walmarta, no malo zapadnije od nas ljudi sve manje idu po kruh i mlijeko u dućan, pa ih svaka inovacija veseli.

Novi Walmartov dostavni servis pod nazivom InHome Delivery, neće dovesti namirnice pred vaša vrata, već direktno do hladnjaka ili smočnice, bez obzira ima li nekoga u stanu/kući ili ne.

Mada detalji još nisu poznati, dostava će uključivati pametne brave i nosive kamere, što znači da će korisnik koji je naručio par kila svježih jabuka, sanduk piva i tepsiju bureka, na svoj pametni telefon dobiti poruku da mu je pred kućna vrata stigao dostavljač, nakon čega će mu otvoriti vrata s pametnom bravom i pratiti gdje se kreće, kako ne bi recimo zalutao u spavaću sobu umjesto kuhinje. Dostavljač će potom praćenjem navigacije u zatvorenom stići do kuhinje ili smočnice, spremiti namirnice i otići van. Walmart kaže da će usluga biti potpuno sigurna, jer će pohranjivati sve snimke kretanja dostavljača u kući, kako bi se spriječile krađe ili neki drugi neželjeni događaji.

Ovo je zapravo odgovor Walmarta na Amazon, koji je prošle godine lansirao sličnu uslugu pod nazivom Amazon Key koja omogućuje dostavu u garaže i stanove s pametnim bravama.

Usluga InHome će inicijalno biti dostupna stanovnicima Kansas Citya, Pittsbourga i Vero Beacha, Florida, a kasnije tijekom ove godine korisnici će imati i mogućnost povrata neželjene robe na isti način.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->