Nalazite se
Članak
Objavljeno: 03.07.2013. 13:23

Procurilo 

US State Department kupuje Facebook lajkove

Američka vlada potrošila 630.000 dolara na kupovinu Facebook lajkova.

US State Department kupuje Facebook lajkove

Nije neka velika tajna da brojne tvrtke kupuju Facebook lajkove za svoje proizvode u okviru Fabeookovih programa "boostanja" postova, a osim njih to često čine i poznati glazbenici na društvenim mrežama, kao i na YouTubeu, kako bi njihovi novi spotovi čim prije skupili po milijun ili više lajkova i pregleda.

No portal Diplopundit tvrdi kako se dočepao OIG izvještaja (Office of Inspector General) State Departmentovog IIP odjela (Bureau of International Information Programs) koji dolazi na 50 stranica, u kojem se vidi da kupovanje lajkova nije strano ni američkoj vladi, točnije State Departmentu, koji je za to na Facebooku potrošio 630.000 dolara u razdoblju između 2011. i 2013. godine.

Valja naglasiti da vlada nije doslovce kupovala lajkove, već je koristila taj novac za anketne oglašivačke kampanje za ljude koje je  IIP želio privući.

U izvještaju glavnog inspektora OIG-a navodi se kako mnogi u odjelima vlade kritiziraju State Department za "kupovanje fanova" koji su možda samo jednom kliknuli na neki oglas ili lajkali neku sliku, mada nisu imali nikakav stvarni interes u vezi topica i nikada se više nakon toga nisu uključivali u te kampanje. 

Izvor: diplopundit.net

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam