Nalazite se
Članak
Objavljeno: 02.02.2024. 10:14

Apple 

Tim Cook potvrdio Appleov generativni AI

Appleov model generativne umjetne inteligencije trebao bi se pojaviti krajem ove godine.

Tim Cook potvrdio Appleov generativni AI

Google, Meta, Samsung, Microsoft i mnoge druge velike kompanije razvile su ili usvojile najbolje modele generativne umjetne inteligencije, a mnoge glasine su upućivale na to da će im se pridružiti i Apple.

Tijekom razgovora s dioničarima o financijskim rezultatima ostvarenim u prošlom tromjesečju, šef Applea Tim Cook, sada je službeno potvrdio da Apple razvija generativne AI značajke koje će se na tržištu pojaviti kasnije ove godine.

Za očekivati je da će Appleov generativni AI model zasjati u novom mobilnom iOS 18 operativnom sustavu, ali i u MacOS-u, kao i u iPadOS-u.

"Gledajući unaprijed, nastavit ćemo ulagati u ove i druge tehnologije koje će oblikovati budućnost. To uključuje umjetnu inteligenciju, gdje nastavljamo trošiti ogromnu količinu vremena i truda, i uzbuđeni smo što možemo podijeliti pojedinosti o našem tekućem radu u tom prostoru kasnije ove godine," rekao je Cook dioničarima.

Mada su analitičari od Cooka htjeli izvući više detalja o Appleovom generativnom AI-ju, šef Applea se nije dao pokolebati, već je samo rekao "imamo neke stvari zbog kojih smo nevjerojatno uzbuđeni, o kojima ćemo razgovarati kasnije ove godine."

"Dopustite mi samo da kažem kako mislim da postoji velika prilika za Apple s generativnom umjetnom inteligencijom i umjetnom inteligencijom, bez da ulazim u još mnogo detalja ili da pretjerujem", rekao je Cook.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Apple
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->