Nalazite se
Članak
Objavljeno: 09.12.2023. 09:51

Threads 

Threads drugi tjedan stiže u Hrvatsku

Metinu inačicu Twittera moći ćemo koristiti od 14. prosinca u Europi i u Hrvatskoj.

Threads drugi tjedan stiže u Hrvatsku

U ljeto ove godine Meta je lansirala aplikaciju Threads nalik na Twitter, no ona nije bila dostupna u Europi, pa tako ni u Hrvatskoj, a razlog tome je navodno bio u neslaganju s europskom uredbom GDPR o zaštiti osobnih podataka te europskim aktom o digitalnim tržištima DMA.

Kako se čini, Meta i EU su postigli dogovor po kojemu će Zuckerbergova kompanija jamčiti Europskoj uniji da će se držati svih zakonskih uredbi i pravila u vezi pristanka korisnika te zaštite osobnih podataka.

Iako Meta još nije službeno najavila dolazak Threadsa u Europi, na stranici threads.net je postavila odbrojavanje koje se prikazuje samo u onim zemljama u kojima do sada aplikacija nije bila dostupna.

threads odbrojavanje

Obzirom da je takav brojač postavljen u srpnju ove godine uoči lansiranja Threadsa u SAD-u i još nekim regijama, to je jasan znak da ćemo kroz nekoliko dana napokon doći u priliku isprobati novu društvenu platformu.

Doduše, do sada ste u Europi već mogli vidjeti kako Threads funkcionira, odnosno mogli ste čitati postove, no niste mogli kreirati svoje.

Korisnik Threadsa Matt Navarra potvrđuje ovu vijest i kaže da svi Europljani zainteresirani za Threads mogu pokrenuti svoj Instagram i pretraživati riječ "TICKET" pa će dobiti obavijest kada Threads bude službeno pokrenut u Europi.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Threads
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->