Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Netflix objašnjava kako koristi AI na video platformi
Članak
Objavljeno: 14.12.2020. 14:38

Netflix 

Netflix objašnjava kako koristi AI na video platformi

Računalni modeli umjetne inteligencija pomažu Netflixu u lokaliziranju, oglašavanju i personaliziranim preporukama.

Netflix objašnjava kako koristi AI na video platformi

Netflix nam je odlučio malo pojasniti korištenje modela strojnog učenja koji između ostaloga koristi za predviđanje gledanosti filmova i serija na određenim područjima.

Mada ne ulazi u točne detalje funkcioniranja svojeg AI-a, kako informacije ne bi koristili vanjski producenti i konkurentske video streaming platforme, Netflix kaže da AI uspoređuje nove sadržaje s gledanošću starijih i to od zemlje do zemlje, a usporedbe pozom ubacuje u metapodatke i informacije o filmovima i sadržajima koji ne dolaze iz njegove produkcije.

netflix

Rezultati AI analize Netflixu služe za razne stvari, koje uključuju povećanje ulaganja novca u oglašavanje na određenim područjima i dodavanje titlova na lokalnim jezicima puno ranije nego što je to bilo slučaj prije uvođenja umjetne inteligencije.

1_9tkbr1NxizlqZp-MP6_HCQ

Drugim riječima, znatno povećanje lokalizacije sadržaja Netflixa u Hrvatskoj prvenstveno možemo zahvaliti umjetnoj inteligenciji. Hvala ti AI!

Više informacija o računalnim modelima i strojnom učenju na Netflixovoj platformi potražite na ovoj poveznici.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->