Nalazite se
Članak
Objavljeno: 23.05.2011. 20:57

Italija 

Berlusconi: Milano će postati grad Cigana

Jedna od najneprimjerenijih izjava Berlusconija od kada je postao talijanski premijer.

Berlusconi: Milano će postati grad Cigana

Talijanski premijer Silvio Berlusconi upozorio je danas da će Milano postati grad Cigana ukoliko njegov kandidat za gradonačelnika bude poražen na izborima.
Berlusconijeva saveznica i dosadašnja gradonačelnica Letizia Moratti odmjerit će snage sa opozicijskim protukandidatom poslije poraza u prvom krugu.
Berlusconi je izjavio da je Milano pod opsadom stranaca i kako postoji rizik da skrene previše lijevo, prenosi BBC.

 Milano ne može biti pretvoren u islamski grad, grad pun cigana, grad pod opsadom stranaca 

Silvio Berlusconi

Poraz Letizie Moratti u prvom krugu naljutio je Berlusconijeve koalicijske partnere iz anti-imigracijske stranke Sjeverna liga, zbog čega je premijer pod pritiskom uveo rasna pitanja u centar predizborne kampanje, ocjenjuju analitičari.
"Milano ne može biti pretvoren u islamski grad, grad cigana pun romskih kampova, grad pod opsadom stranaca, kojima ljevica želi dati pravo glasa", naveo je Berlusconi na web stranici svoje stranke.
"Grad poput ovog sigurno ne želi biti predat u ruke ultraljevice, uz rizik da postane grad bez reda, kaotičan i nesiguran", dodao je Berlusconi.
Kandidat ljevice Giuliano Pisapia osvojio je u prvom krugu glasanja 48 posto glasova, 6,4 posto više od Letizije Moratti. Drugi krug izbora zakazan je za 29. i 30. svibanj.

Vezani sadržaji
Ključne riječi Italija imigranti Berlusconi Milano
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->