Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.03.2023. 10:44

TikTok 

Američka vlada tjera ByteDance da proda TikTok

Ukoliko kineska tvrtka ne ne proda većinski udio dionica, Sjedinjene države bi mogle zabraniti TikTok.

Američka vlada tjera ByteDance da proda TikTok

Uoči svjedočenja CEO-a tvrtke ByteDance Shou Zi Chewa pred američkim Kongresom, Bidenova administracija vrši dodatni pritisak, pa sada vlada SAD-a zahtijeva da ByteDance proda TikTok, barem sudeći prema novom izvještaju koji donosi WSJ.

TikTok je potvrdio za Reuters da se nalazi pod pritiskom vlade SAD-a, što je veliki udarac za ByteDance koji duže od dvije godine održava pregovore s američkim Komitetom za strane investicije CFIU u vezi svoje budućnosti na američkom tržištu. Ti su pregovori rezultirali sveobuhvatnim partnerstvom s Oracleom i drugim mjerama za zaštitu podataka američkih korisnika, no američka vlada očito s tim nije zadovoljna, pa CFIU sada želi da ByteDance proda TikTok.

Predstavnički dom i Senat nedavno su predstavili zakone koji bi vladinim dužnosnicima olakšali zabranu TikToka i drugih usluga koje se smatraju prijetnjom nacionalnoj sigurnosti.

Bloomberg je ranije ovog tjedna izvijestio da rukovoditelji TikToka "razgovaraju o mogućnosti odvajanja od ByteDancea" ako pregovori CFIUS-a propadnu.

Ovo nije prvi put da je vlada Sjedinjenih Država pokušala prisiliti ByteDance na prodaju TikToka, jer je to isto pokušao bivši predsjednik Donald Trump, ali nije uspio. Najnovije prijetnje potpunom zabranom aplikacije zasigurno će pojačati pritisak na izvršnog direktora Shou Zi Chewa, koji bi se trebao prvi put pojaviti u Kongresu sljedeći tjedan.

Vezani sadržaji
Ključne riječi SAD TikTok ByteDance
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

       

*/-->