Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.04.2020. 09:33

#EUvsVirus 

Prijavite se na EU hackathon protiv koronavirusa

Inicijativa Europske komisije panEU Hackathon usmjerena je pronalaženju rješenja vezanih uz koronavirus.

Prijavite se na EU hackathon protiv koronavirusa

Europska komisija pokrenula je inicijativu za borbu protiv koronavirusa panEU Hackathon #EUvsVirus čiji cilj je zajedničko razvijanje inovativnih rješenja na područjima visokih tehnologija, niskih tehnologija, hardvera, softverskih  rješenja i slično, koristeći biotehnologiju, digitalnu tehnologiju, društvenu znanost i druge domene inovacija.

Hackathon će biti organiziran 24.-26.4.2020., s ciljem sudjelovanja 60.000 tvrtki, inovatora, nevladinih organizacija i otvoren je europskoj zajednici inovatora, start-up-ova, proizvođača, trgovaca, javnih i privatnih kupaca, krajnjih korisnika i ostalim dionicima inovacijskog ekosustava.

Opća svrha je uskladiti i povezati inovatore, partnere, kupce širom Europe u korist bavljenja neposrednim problemima krize (npr. brza proizvodnja opreme, povećanje proizvodnih sposobnosti, prijenos znanja i rješenja iz jedne zemlje u drugu) na raznim tehnološkim poljima.

Sve je organizirano online, a prijave su otvorene na https://euvsvirus.org/ i traju do nedjelje, 19.4.2020.

Predviđen je razvoj prototipova i rješenja u 6 područja (podijeljenih u 37 izazova): Zdravlje i život; Poslovni kontinuitet; Socijalna i politička kohezija; Rad i obrazovanje na daljinu; Digitalne financije; Ostalo.

Hackathon će početi u petak, 24.4., a sudionici će do nedjelje (26.4.) ujutro raditi na svojim rješenjima, nakon čega slijedi online pitch i odabir najboljih projekata. Ti će projekti biti objavljeni na platformi Europskog inovacijskog vijeća (EIC community platform) i na taj način dobiti pristup krajnjim korisnicima (npr. bolnicama), investitorima, fondacijama i biti usmjereni na aktualne opcije financiranja Europske komisije. To će biti polazna točka duže suradnje između EK i ekosustava inovatora, proizvođača i pokretača diljem Europe u vezi s korona krizom. Na Hackatonu se očekuje između 20.000 i 100.000 sudionika.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->