Nalazite se
Članak
Objavljeno: 28.04.2022. 13:34

Gamechuck 

Kolektivni ugovor će čuvati radnike gaming industrije

Zaposlenici game developera Gamechucka biti će zaštićeni prvim kolektivnim ugovorom u industriji u Hrvatskoj.

Kolektivni ugovor će čuvati radnike gaming industrije

Hrvatski studio za razvoj videoigara Gamechuck i Novi sindikat će u petak 29. travnja potpisati prvi kolektivni ugovor u gaming industriji u Hrvatskoj.

S ovim kolektivnim ugovorom Gamechuck želi napraviti iskorak u hrvatskoj gaming industriji po pitanju prava i zaštite radnika, kojima će kolektivni ugovor jamčiti transparentnost plaća i poslovanja poduzeća, 10% udjela u dobiti, skraćeno i fleksibilno radno vrijeme, veći broj godišnjih i slobodnih dana, bolju kontrolu nad autorskim pravima, zaštitu dostojanstva radnika, uplatu u treći mirovinski stup te plaćen godišnji sistematski pregled.

Vjerujemo da će nakon potpisivanja kolektivnog ugovora Gamechucka, mnogi hrvatski game developeri otkriti da u industriji koja često ne pita za radno vrijeme, slobodne dane i prekovremeni rad, postoji model po kojem mogu ostvariti i zaštiti svoja prava koja bi im trebala biti zakonski garantirana, ukoliko rade za fer poslodavca kojem je briga za radnike podjednako važna kao razvoj kvalitetnih i videoigara.

Očito je da Gamechuck smatra kako će zadovoljni radnici obavljati posao puno bolje, što bi se na kraju moglo odraziti i na uspješnost naslova koje razvijaju.

Hoće li i drugi hrvatski game developerski studiji potpisati i sklopiti sa zaposlenicima takve kolektivne ugovore tek trebamo vidjeti.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->