Nalazite se
Članak
Objavljeno: 25.10.2011. 12:30

Oracle 

Oracle za 1,5 milijardi dolara kupuje Rightnow

Američki proizvođač programske opreme Oracle će za oko 1,5 milijardi dolara kupiti tvrtku Rightnow Technologies.

Oracle za 1,5 milijardi dolara kupuje Rightnow

Tvrtka Oracle se za preuzimanje Rightnowa odlučila kako bi proširila svoju ponudu programske opreme i usluga koje pomažu tvrtkama pri upravljanju odnosa sa strankama.

Upravni odbor tvrtke Rightnow se slaže s preuzimanjem, a sada ga moraju odobriti dioničari i nadležni organi. U Oracleu očekuju da će posao sklopiti do kraja ove godine ili početkom sljedeće.

Oracle za svaku dionicu ciljne tvrtke nudi 43 dolara, što je 19,6 posto više od zaključne cijene dionice Rightnowa po zatvaranju burze u petak. Dionica Rightnowa je nakon objave o planiranom preuzimanju poskupila za 10 posto na 42,80 dolara.

Glavna programska rješenja koja razvijaju u Rightnowu, pomažu tvrtkama pri upravljanju pitanja i pritužbi stranaka. Rješenja nude u računalnom oblaku, tako da ih nije potrebno instalirati neposredno na računala tvrtki, nego su dostupna na poslužiteljima i tvrtke im pristupaju putem interneta.

Oracle je ove godine na području rješenja za rad sa strankama već obavio jedno preuzimanje. Kupio je tvrtku Inquira i tako proširio svoju ponudu rješenjima koja tvrtkama pomažu u zadržavanju zadovoljstva njihovih stranaka.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam