Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.10.2017. 11:07

Google 

Nadograđeni Chrome Cleanup za sigurno surfanje

Google je u Chrome Cleanup tehnologiju za detektiranje i uklanjanje neželjenog softvera ugradio engine ESET-a.

Nadograđeni Chrome Cleanup za sigurno surfanje

Tijekom surfanja webom i preuzimanja aplikacija stalno (i sve više) smo izloženi neželjenim softverima i ekstenzijama koje se bez naše želje instaliraju u preglednik i pretvaraju ga u totalni džumbus. Ukoliko za surfanje koristite Chrome, možda znate da je Google u proteklih nekoliko mjeseci unaprijedio zaštitu od takvih stvari uvođenjem nekoliko nadogradnji koje omogućuju detektiranje i sprječavanje instaliranja problematičnog softvera, a ako se nešto provuče "ispod radara", recimo kada pri instalaciji legitimne aplikacije dobijete neželjenu bez vašeg znanja, tu je alat Chrome Cleanup (Chromeov alat za čišćenje) koji će vas obavijestiti o tome i omogućiti vam čišćenje, a možete ga preuzeti ovdje: https://www.google.com/chrome/cleanup-tool/index.html

Kako bi čim više poboljšao Chrome Cleanup (Chromeov alat za čišćenje), Google je surađivao s tvrtkom za računalnu sigurnost ESET te je u njega ugradio ESET-ov engine za detekciju koji je kombinirao s Chromeovom sandbox tehnologijom. Google tvrdi kako je zahvaljujući ovoj nadogradnji omogućio detektiranje i uklanjanje neželjenog softvera bolje nego ikada prije, što znači da će puno više ljudi imati koristi od Chrome Cleanupa. Valja naglasiti da novi "sandbox engine" nije klasični antivirus, jer je napravljen tako da uklanja samo onaj softver koji nije u skladu s Googleovim pravilima o neželjenom softveru.

Google kaže kako je već započeo s nadogradnjama Chrome Cleanupa za Windowse, pa biste ubrzo trebali, kako kažu "uživati u čišćem i sigurnijem webu".

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam