Nalazite se
Članak
Objavljeno: 19.10.2017. 15:54

Bringing Portraits to Life 

VIDEO: Softver animira portretne fotografije i slike

Uz pomoć ovog softvera vaše lice na Facebook profilu može se odjednom nasmiješiti ili namrgoditi.

VIDEO: Softver animira portretne fotografije i slike

Istraživači Sveučilišta Tel Aviv i Facebooka zajedničkim snagama su razvili tehnologiju koja omogućuje animiranje statičnih fotografija. To znači da od jedne jedine vaše portretne fotke njihov softver može napraviti animaciju na kojoj ćete se smiješiti, mrgoditi, napućiti usne, ili pokazati zube. Pored toga, ovaj sustav koji su nazvali jednostavno "Bringing Portraits to Life" može se primijeniti i na umjetničkim slikama, pa ćete bez problema natjerati Mona Lisu da prasne u smijeh, ili da napravi neki facijalni izraz koji će biti zagonetniji i od originalne face koju je naslikao Leonardo, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ovo funkcionira na taj način da softver "warpira" sliku u dvodimenzionalni prostor i dodaje "dinamičke detalje" poput bora ili prištića na finoj skali kako bi animacija djelovala čim realističnije. Pored toga, softver je u stanju prikazati i skrivene značajke, pa će vam se u animaciji recimo prikazati zubi kojih uopće nije bilo na originalnoj fotki.

U demonstraciji softvera istraživači su pokazali kako se animirani izrazi vašeg lica mogu mijenjati na slici profila u Facebooku ovisno o komentarima i potpori vaših prijatelja, što znači da ćete se odmah nasmiješiti kad od nekog dobijete like. Obzirom da iza projekta stoji upravo Facebook, ovo bi uskoro moglo postati standardna značajka najveće društvene mreže.

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam