Nalazite se
Članak
Objavljeno: 12.10.2017. 10:24

Microsoft 

VIDEO: WebVR stiže s Windows 10 Fall Creators nadogradnjom

WebVR će vam omogućiti virtualnu stvarnost u internetskom pregledniku vašeg računala.

VIDEO: WebVR stiže s Windows 10 Fall Creators nadogradnjom

Microsoft je u travnju predstavio WebVR 1.1 API za Edge kao dio Windows Creators Update nadogradnje , čime je developerima pružio temelj za kreiranje aplikacija virtualne stvarnosti za Windows Mixed Reality developerske kitove. 

U idućoj Windows 10 Fall Creators Update nadogradnjiu koja stiže 17. listopada izaći će EdgeHTML 16 koji će prema riječima Microsofta "omogućiti početak ere Windows MR-a, obzirom da se WMR headsetovi Asusa, Della, Samsunga, Lenova i Acera koje smo imali prilike vidjeti na IFA-i u Berlini već nalaze u prodaji ili se mogu naručiti putem predbilježbi.

EdgeHTML 16 dolazi s nekoliko nadogradnji za WebVR 1.1, među kojima je i podrška za Mixed Reality Motion kontrolere.

To znači da će web stranice ili aplikacije sa sadržajima za headset automatski omogućiti korištenje motion kontrolera kroz Gamepad API.

Developeri će biti zahvalni i zbog toga što BabylonJS i A-Frame također nude punu podršku za Windows MR headsetove i motion kontrolere, a Microsoft navodi da je Microsoft Edge zasad prvi stabilni preglednik s podrškom za virtualnu stvarnost. Stoga ćete unutar njega pomoću headseta moći gledati tradicionalne 2D web stranice, otvarati nove tabove te se polako seliti u WebVR, što znači da ćete moći igrati WMR ili VR igre, šetati VR-om turističkim destinacijama koje se spremate posjetiti, kao i isprobati sobu u hotelu gdje namjeravate odsjesti i činiti mnoge druge stvari, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam