Nalazite se
  • Pop Tech
  • VR simulator koji vas baca zrakom
Članak
Objavljeno: 23.09.2015. 16:51

Max Planck Institut 

VR simulator koji vas baca zrakom

Za ovaj simulator kažu da je najbolji koji postoji za uživanje u VR simulacijama letenja i vožnje.

VR simulator koji vas baca zrakom

Svi znamo da nam uskoro dolazi zabava u VR sadržajima u filmovima i igrama, no osim što će nam VR headsetovi zavarati oči i uši, trebat će nam još nešto što je u stanju stvoriti dojam da se nalazimo na nekom drugom mjestu.

Mnoge tvrtke i inženjerski timovi rade na stolcima s force-feedbackom i hidraulikom, kao i na višesmjernim trakama za trčanje kako bi nam zavarali tijelo i um tijekom VR zabave i stvorili "holodek ugođaj", no prema znanstvenicima i inženjerima Max Planck instituta s Odjela za biološku kibernetiku, nitko ne nudi ništa ni približno kao njihov Cable Robot Simulator.

U njemu korisnik nosi VR headset na glavi unutar kaveza od ugljičnih vlakana koji visi u zraku, odnosno pričvršćen je suspenzijama za zidove, te se može pokretati u svim smjerovima pomoću 8 čeličnih kabela.

Zahvaljujući tom sustavu, kavez se može tresti, okretati, naginjati na sve strane, uz akceleraciju od 1,5 G, ovisno o VR iskustvu koje vam se nudi.  

Znanstvenici su Cable Robot Simulator već testirali u nekim letačkim i vozačkim simulacijama, no nije teško zamisliti njegovu primjenu u mnogim hit video igrama.

Vjerujemo da bi iskustvo dog-fighta protiv Dartha Vadera u igri Star Wars: Battlefront moglo biti doista nešto posebno u ovom simulatoru, no nadamo se samo da su sajle dovoljno čvrste kako ne bismo doživjeli tragediju ako nas lansira poput praćke.  

Izvor: Max Planck

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam