Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: Može li pametna lopta pomoći hrvatskoj košarci
Članak
Objavljeno: 21.09.2015. 10:19

Wilson X 

VIDEO: Može li pametna lopta pomoći hrvatskoj košarci

Wilson započeo prodaju košarkaške lopte koja prati svaki šut koji uputite prema košu.

VIDEO: Može li pametna lopta pomoći hrvatskoj košarci

Povezanim sportskim gadgetima poput nogometnih lopti, pametnih kopački i teniskih reketa, pridružila se i prva pametna košarkaška lopta Wilson X, koju je jedan od najpoznatijih proizvođača lopti i sportskih rekvizita, namijenio svima koji žele poboljšati svoj šut, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Zahvaljujući ugrađenim senzorima i aplikaciji za pametne telefone na iOS i Android platformi, lopta bilježi sve vaše pogotke i promašaje, a aplikacija posjeduje i 4 moda za treniranje. Stoga će vam recimo u Buzzer Beater modu ponuditi izazov u kojem morate pogoditi koš u određenom kratkom vremenskom razdoblju, odnosno prije nego što sat označi "kraj napada", dok ćete se u Game Time modu natjecati protiv virtualnog protivnika u šutiranju s raznih pozicija i izvođenju slobodnih bacanja. U Free Range modu ćete usavršavati svoje dalekometne šuteve (trice), šutirajući s raznih pozicija oko reketa, dok će vam Free Throw služiti za poboljšanje postotka ubačaja slobodnih bacanja.

Wilson kaže da je ova hi-tech lopta dizajnirana da bude od pomoći šuterima, pa stoga nije dizajnirana za praćenje šuteva unutar reketa.

Kako bi vam treniranje šutiranja bilo još zanimljivije, Wilson je u aplikaciju ugradio navijanje publike i glas komentatora, a sve statistike ubačaja dvica, trica i slobodnih bacanja možete dijeliti sa svojim prijateljima putem društvenih mreža.

Zanimljiv je i podatak da se lopta ne mora puniti, pa će vam omogućiti 100.000 "pametnih" šuteva, odnosno oko 300 šuteva dnevno tijekom čitave godine.

Lopta je dostupna u dvije veličine, promjera od 29.5 i 28,5 inča, a prodaje se po cijeni od 199 dolara (1344 kn). 

Mislimo da bi Hrvatski košarkaški savez pod hitno trebao nabaviti jedan kontigent pametnih lopti, pa se možda uspijemo kvalificirati na Olimpijadu 2020. u Tokiju (kad smo već Rio profulali). 

Izvor: Wilson

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam