Nalazite se
  • Pop Tech
  • VIDEO: InMotion auto je dnevna soba na kotačima
Članak
Objavljeno: 08.06.2017. 13:30

InMotion 

VIDEO: InMotion auto je dnevna soba na kotačima

Švedski proizvođač automobila predstavio konceptualno autonomno vozilo koje će voziti isključivo robot.

VIDEO: InMotion auto je dnevna soba na kotačima

Tvrtka National Electric Vehicle Sweden (NEVS), koja je 2012. napravila akviziciju tvrtke SAAB nakon što je bankrotirala, prošle godine je ugasila ime SAAB branda i objavila da se u cijelosti posvećuje izradi električnih automobila.

Na CES Asia sajmu NEVS je predstavio svoja nova vozila koja će većim dijelom biti namijenjena kineskom tržištu, ali najveću pažnju je izazvao njegov konceptualni auto pod nazivom InMotion koji predstavlja vozilo s autonomijom pete razine.

Ako vam nije poznato, razina 5 označava autonomno vozilo kojim upravlja isključivo robot koji je u stanju voziti samostalno u svim scenarijima, uključujući ekstremne uvjete poput neoznačenih cesta i putova u prirodi, što znači da bi trebao imati sve sposobnostiljudskih vozača.

InMotion interijer

InMotion je zamišljen kao modularna soba na kotačima, što znači da ne sadrži mjesto za vozača, volan ili bilo kakve upravljačke komande. Jedini sustavi kojima upravljaju putnici su podešavanje sjedala, unutarnje rasvjete i klimatizacije, odnosno oni koji utječu isključivo na njihovu udobnost tijekom vožnje, kao što možete vidjeti u ovom videu

Obzirom da se radi o konceptualnom vozilu za sada je teško reći hoće li i kada doći u fazu prototipa, no obzirom da je jedan od partnera kineska kompanija Panda New Energy Co. koja se bavi iznajmljivanjem automobila, lako je moguće da bi ova pokretna dnevna soba jednog dana mogla stići na prometnice u obliku autonomnog taksija.

Kako nam se čini, trend izbacivanja ljudi s mjesta vozača sve je veći, pa možda i naša generacija doživi vrijeme u kojem će nas voziti isključivo roboti.  

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam