Nalazite se
  • Non Tech
  • Svijet
  • Microsoft i Facebook: Podvodni kabel za ultrabrzi internet
Članak
Objavljeno: 31.05.2016. 15:45

MAREA 

Microsoft i Facebook: Podvodni kabel za ultrabrzi internet

Novi kabel će biti postavljen ispod Atlantika i spajati će Ameriku i južnu Europu.

Microsoft i Facebook: Podvodni kabel za ultrabrzi internet

Microsoft i Facebook objavili su da će udruženim snagama postaviti novi podzemni kabel ispod Atlantskog oceana, koji će spajati Europu i Ameriku.

U svojem blog postu, Microsoft navodi da je glavni cilj ovog kabela pod nazivom MAREA, udovoljiti zahtjevima korisnika Microsofta i Facebooka  za ultrabrzim i pouzdanim konekcijama koje će služiti za povezivanje online servisa i servisa u oblaku

Polaganje novog kabela će započeti u kolovozu ove godine, te bi trebalo biti dovršeno do listopada 2017. Ukupna dužina kabela će iznositi 6.600 km, a Facebook i Microsoft tvrde da će sa 160 terabita u sekundi to biti kabel najvećeg kapaciteta koji je ikada prelazio Atlantik.

MAREA će spajati podatkovni hub u Virginia Beachu u američkoj saveznoj državi Virginiji s najvećim baskijskim gradom Bilbaom u Španjolskoj, te će predstavljati prvi podvodni kabel koji spaja SAD s južnom Europom. Iz Bilbaoa će se potom spajati na razne mrežne hubove u Europi, Africi, Aziji i Srednjem istoku.

Ovo nije prvi puta da tehnološke tvrtke investiraju u podvodne kabele, jer je 2014. Google objavio ulazak u partnerstvo s 5 azijskih tvrtki teleoperatera, kako bi izradili podvodni kabel koji će spajati SAD i Japan.

Izvor: Microsoft

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam