Nalazite se
Članak
Objavljeno: 30.05.2016. 09:50

Tesla Gigafactory 

Uskoro svečano otvaranje velike Tesline tvornice

Krajem lipnja Tesla Motors će svečano pustiti u pogon održivu tvornicu električnih automobila.

Uskoro svečano otvaranje velike Tesline tvornice

Elon Musk i ekipa još nisu dovršili sve proizvodne pogone u svojoj Tesla Gigafactory tvornici u pustinji Nevade, no to ih ne sprječava da 29. lipnja ove godine ne održe njezino svečano otvorenje.

Kako bi tvornica mogla započeti s punom serijskom produkcijom svojeg najpovoljnijeg električnog Model 3 automobila, još je potrebno izgraditi pogon za izradu baterija, čime bi se održalo obećanje o produkciji 500.000 vozila godišnje prije kraja 2018.

Tesla Gigafactory

Na svečano otvorenje Tesla Motors je pozvao sve postojeće kupce svojih električnih automobila, kao i kremu iz svijeta politike, biznisa i show businessa, a usprkos nedovršenosti pogona mnogi jedva čekaju zaviriti u "tvornicu budućnosti" kako ju Musk voli zvati.

Kada tvornica jednog dana bude u potpunosti dovršena, svu energiju za proizvodnju će dobivati iz obnovljivih izvora (sunca i vjetra), čime se želi omogućiti da Teslini automobili ozbiljno zaprijete benzincima, jer će kupci dobiti vozila vrhunske kvalitete i tehnologije po vrlo konkurentnim cijenama, što će biti veliki korak u tranziciji autoindostrije s fosilnih goriva na električni pogon.

Tesla Model 3

Tesla Model 3 će se na tržištu naći po cijeni od 35.000 dolara (235.984 kn), a za te novce ćete dobiti električno vozilo za 5 putnika koje s jednim baterijskim punjenjem ima domet od 350 km, ubrzava do stotke za manje od 6 sekundi, posjeduje 5 zvjezdica za sigurnost, te sadrži sustav autopilota, kao i "supercherging" sustav za brzo punjenje.

Izvor: Tesla Central

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam