Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.05.2016. 10:47

WESA 

Osnovana krovna organizacija eSportsa

Ovo je još jedan veliki korak ka profesionalizaciji eSportsa i regulacije pravila za sve igrače.

Osnovana krovna organizacija eSportsa

Jedna od najpoznatijih svjetskih liga gaminga Electronic Sports League (ESL), danas ima više od 6.100.000 registriranih članova, te više od milijun timova. Obzirom na sve bogatije nagrade, sponzore i pozornost javnosti, eSport već duže vrijeme predstavlja puno više od igranja video igara, a najbolji igrači sve više nalikuju profesionalcima iz tradicionalnih sportova, te su bogatiji od mnogih koje šaljemo na Olimpijade.

Mada je eSports postao veliki stroj za mlaćenje novca, još uvijek je u mnogo čemu nekonzistentan, posebice kada su u pitanju pravila i nagrade, pa sve to često varira od lige do lige.

Stoga je ESL zaključio da bi ova mlada "sportska industrija" trebala biti puno bolja pa je oformio organizaciju WESA (World Esports Association), krovno tijelo koje će postaviti standarde na polju elektroničkog sporta.

WESA će standardizirati strukturu i rasporede natjecanja, to se brinuti za transparentnost natjecateljskog gaminga. Između ostaloga regulirati će i kako timovi dobivaju promociju i kako dijele prihode, a posebnu ulogu će imati "vijeće igrača", u kojem će među pet izvršnih članova upravnog odbora sjediti i dva predstavnika timova.

WESA

U osnivanju organizacije ESL-u pomaže 8 vrhunskih svjetskih eSports timova, koji uključuju ekipe Fnatic, Natus Vincere, EnVyUs, Virtus.pro, G2 Esports, FaZe, Mousesports i Ninjas in Pyjamas. 

Prva sportska događanja koja će se morati odigravati prema pravilima WESA-e će biti ESL Pro League za Counter-Strike: Global Offensive.

Za sada je teško reći hoće li WESA-u prihvatiti i druge lige i natjecanja koja se nalaze izvan ESL-a, no u tome će najveću ulogu imati Pro gameri.

Pozdravljamo osnivanje ove organizacije, te se samo nadamo da za nekoliko godina nećemo svjedočiti korupcijskim skandalima poput onih u nogometu u slučajevima s FIFA-om i EUFA-om.

Izvor: ESL

Vezani sadržaji
Ključne riječi pro gaming eSports WESA ESL
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam