Nalazite se
Članak
Objavljeno: 04.05.2016. 14:09

IPHONE 

Apple u Kini više nema pravo na ime Iphone

Odlukom kineskog suda, pravo na ime iPhone u Kini sada ima samo tvrtka Xintong Tiandi koja se bavi izradom kožnih predmeta.

Apple u Kini više nema pravo na ime Iphone

Pekinška tvrtka Xintong Tiandi Technology od sada je jedina koja ima pravo na ime iPhone, barem što se tiče kineskog tržišta. Nakon spora koji se po sudu povlači duži niz godina, kineski sud je donio konačnu presudu bez prava žalbe, po kojoj pravo na ime iPhone nema Apple, već kineska tvrtka koja ga je prva licencirala 2007. dok je Apple svoje telefone u toj zemlji počeo prodavati tek 2009. godine.

Dakako, to ne znači da će Apple mijenjati ime svojih telefona koje prodaje u Kini, već će se sve riješiti nagodbom (čitaj novcem), a ekipa iz Cupertina će na kineskom tržištu dobiti novog partnera, što je Xintong Tiandi Technology već potvrdio u izjavi na svojoj stranici, rekavši da je presuda odraz slobodnog tržišta, te da će od ovoga najviše profitirati korisnici koji će dobiti najbolje od obje tvrtke.

Obzirom da kineska tvrtka proizvodi proizvode od kože među kojima se nalaze i IPHONE kožne futrole za iPhone telefone (slika gore), vrlo je vjerojatno da će se njezini proizvodi naći u Apple Storeovima, a od svakog prodanog uređaja u Kini njoj će kapnuti neka pinka u džep.

Izvor: IPHONE

Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam