Nalazite se
Članak
Objavljeno: 13.09.2016. 16:01

Face reader 

Profesorov AI traži učenike koji se dosađuju

Sustav prepoznavanja lica uspješno je testiran u kineskim učionicama.

Profesorov AI traži učenike koji se dosađuju

Profesor Wei Xiaoyong s južnokineskog Sveučilišta u Sichuanu, proizveo je novi sustav za prepoznavanje lica pod nazivom "Face reader", čiji je algoritam u stanju prepoznavati specifične emocije ljudi iz videa u realnom vremenu.

Kako bi provjerio njegovu učinkovitost, kineski znanstvenik ga je testirao na učenicima u školama.

Glavna stvar koju je Xiaoyongov algoritam trebao ustanoviti, bilo je otkriti faktor zainteresiranosti pojedinih učenika za nastavu, što znači da je umjetna inteligencija u njihovim facama tražile znakove koji bi ukazivali da su jače ili manje zainteresirani za ono što predaje profesor, ili da se totalno dosađuju na satu.

Sustav je između ostaloga u stanju pohraniti lokacije mjesta na kojima sjede učenici i bilježiti njihove interakcije s drugima, čime stvara podatkovnu bazu s analizama njihovih osobnosti.

Nakon provedene studije u koju je bilo uključeno više od 300 lica (učenika), studija je potvrdila ono što smo svi već odavno znali, a to je da su učenici koji sjede bliže katedri puno više zainteresirani za nastavu.

No bez obzira na to što nam ovo ne djeluje kao neko veliko otkriće, Wei smatra da bi moglo predstavljati vrlo kvalitetan alat za potrebe javnih službi i marketinških stručnjaka. Stoga bi se Face reader jednog dana mogao naći kod policije koja bi pomoću njega analizirala ljude u javnim prostorima i predviđala moguće nemire ili kriminalna djela, dok bi ga marketinške tvrtke mogle koristiti za dobivanje povratnih informacija vezanih uz svoje oglase i kampanje.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->