Nalazite se
Članak
Objavljeno: 20.02.2013. 16:57

ISS 

VIDEO: Svemirska kuhinja Chrisa Hadfielda

Kanadski astronaut objavio prvu epizodu svojeg kuharskog showa u svemiru.

VIDEO: Svemirska kuhinja Chrisa Hadfielda

Trenutni zapovjednik međunarodne svemirske postaje Chris Hadfield ne prestaje nas zabavljati svojim video poduhvatima iz svemira. Nakon što je započeo snimanje albuma s bandom na Zemlji, Hadfield je odlučio pokrenuti prvi kuharski show u svemiru.

U prvoj epizodi svojeg showa koji je nazvao "Chris Hadfield's Space Kitchen", započeo je s jednostavnim svemirskim receptima, pa nam tako demonstrira kako se priprema omiljeno kanadsko jednostavno jelo, tortilja s kikiriki maslacem i medom.

Naravno, tortilja baš i nije kanadski autohtoni proizvod, no Chris navodi kako je na ISS-u kruh zabranjen zbog mrvica, pa se stoga služe popularnim meksičkim "palačinkama".

U svakom slučaju, iz ovog videa možemo vidjeti kako čak ni priprema tako jednostavnog jela u svemiru nije baš tako lagana zadaća, posebice ako vam tortilja odleti u neželjenom smjeru (i vi za njom).

Chris nam je ovom prilikom otkrio da razni predmeti poput bočice meda posjeduju čičak-trake kojima se pričvršćuju na površine ISS-a kako ne bi postali opasni projektili, a razlog zbog kojeg škare moraju biti vezane lancem vam valjda ne trebamo objašnjavati. 

Inače, valja naglasiti kako Hadfield, kao i svi članovi posede ISS-a ima pravo na posebnu dodatnu hranu iz svoje domicilne kuhinje, pa mu je tako na raspolaganju više od trideset kanadskih specijaliteta čije nazive nećemo prevoditi (bolje zvuče u originalu), poput Les Canardises Duck Rillettes, Trails End Buffalo Stix Cranberry Craze, SeaChange Candied Wild Smoked Salmon, Brunswick Sardines in mustard sauce, HapiFoods Group Holy Crap Cereal, a tu su naravno i nezaobilazni sirup od javora, kao i suhe brusnice

VIDEO: Prva epizoda "Chris Hadfield's Space Kitchen"

Vezani sadržaji
Ključne riječi NASA Zemlja ISS svemir Chris Hadfield
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam

   

*/-->