Nalazite se
Članak
Objavljeno: 18.09.2018. 11:07

Svemirski turizam 

VIDEO: SpaceX otkrio ime prvog putnika za Mjesec

Japanski milijarder je rezervirao sva slobodna mjesta u letjelici za prijatelje umjetnike.

VIDEO: SpaceX otkrio ime prvog putnika za Mjesec

SpaceX je napokon otkrio ime osobe koja će biti prvi komercijalni putnik na letu oko Mjeseca koji se planira za 2023. godinu.

Prema očekivanjima, to će biti jedna vrlo bogata osoba, konkretno japanski milijarder Yusaku Maezawa, osnivač japanskog fashion lanca dućana Zozotown, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Elon Musk je otkrio da Maezawa neće biti jedini putnik na tom letu, već će se naći u društvu 6 do 8 umjetnika poput arhitekata, glazbenika, modnih dizajnera i kreatora vizualnih medija koji će biti odabrani iz čitavog svijeta.

Musk nije rekao koliko će Maezawa platiti svoj turistički aranžman, no japanski bogataš je već odlučio pokriti troškove leta umjetnicima s kojima će se naći u društvu na tamnoj strani Mjeseca, a ovu priliku je iskoristio i za lansiranje svojeg projekta Dear Moon Project, o kojemu govori ovaj video.

Musk je otkrio i ponešto detalja o novoj raketi koja će voditi turiste na put oko Mjeseca. Putnici će se nalaziti u letjelici BFS (Big Falcon Ship) koja će biti smještena na vrhu BFR rakete dužine 118 metara. Iako će letjelica moći prevoziti 100 ljudi, na ovom letu će imati minimalni broj članova posade kako bi prvi turisti imali više mjesta za hranu, vodu i luksuzni smještaj.Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
   

*/-->