Nalazite se
Članak
Objavljeno: 16.05.2019. 15:44

HTC VIVE 

Vive Pro Eye u Europi za 1649 eura

Vive Pro Eye VR headset od sada se može kupiti u Europi preko stranice Vive.com ili u odabranim trgovinama.

Vive Pro Eye u Europi za 1649 eura

HTC Vive je objavio da se Vive Pro Eye od sada može kupiti u Europi po maloprodajnoj cijeni od 1649 eura preko stranice Vive.com ili u odabranim trgovinama, dok će u ostalim regijama biti dostupan u nadolazećim tjednima. Vive Pro Eye, koji je bio predstavljen ove godine na CES-u 2019., sadrži najnovije tehnologije praćenja oka i postavlja standarde za VR u poduzetništvu.

Za poslovne klijente u Europi Vive Pro Eye dolazi u paketu s Advantage, licencom za tvrtke i dvogodišnjim jamstvom za komercijalnu upotrebu. Advantage, s cijenom od 185 eura bez uračunatog poreza, također nudi posvećenu podršku i službu za Vive Enterprise proizvode. 

Vive Pro Eye

U svojem priopćenju HTC Vive navodi da funkcionalnosti Vive Pro praćenja oka uključuju:

• Precizno praćenje oka: Stvara još izražajnije avatare za potpuniju virtualnu interakciju pomoću alata za sastanke i suradnju. 
• Dinamična okruženja za obuku: Simulira događaje iz stvarnog života i pruža korisnicima pametnu povratnu informaciju o izvedbi.
• Dublja analiza podataka: Registrira korisnikove podatke u realnom vremenu pomoću toplinskog mapiranja i praćenja pogleda da bi stekao uvid u korisnikovo ponašanje i proces odlučivanja.
• Intuitivna iskustva korisnika: Omogućava navigaciju izbornikom orijentiranim na pogled da bi se uklonila potreba za upravljačima i povećala lakoća upotrebe u okruženju kao što su VR arkadni sustavi ili zabava bazirana na lokaciji.

Preko integriranja funkcionalnosti praćenja oka, korisnici mogu iskusiti pogodnosti dubinskog prikaza – procesa koji koristi tehnologiju praćenja oka da bi fokusirao snagu GPU-a (grafičkog procesora) i CPU-a (središnje procesne jedinice) na točku u koju korisnik gleda, ne bi li povećao efikasnost računanja i kvalitete slike.  

NVIDIA, čiji GPU-i (grafički procesori), bazirani na Turing tehnologiji pružaju jedno od vodećih rješenja na tržištu za dubinski prikaz, navela je Vive Pro Eye kao omiljeni VR sustav za svoju tehnologiju varijabilnog sjenčanja (VRS) ranije ove godine na GTC-u (konferenciji za GPU tehnologiju). Na konferenciji je Vive demonstrirao inovativna poslovna iskustva kompanija poput Zerolighta, koji su izložili svoje BMW M virtualno iskustvo, koje su razvili NVIDIA i Vive. Iskustvo omogućuje potencijalnim klijentima da upravljaju, istražuju i sjede u svom digitalnom vozilu u omjeru 1:1. 
"Vive Pro Eye preuzeo je sve dobro od modela Vive Pro i otišao korak dalje", komentirao je Chris O'Connor, tehnički direktor Zerolighta.  "Koristeći tehnologiju praćenja oka ovog sustava, možemo dati važnu dodatnu vrijednost projektima svojih klijenata dubinskim prikazom i detaljnim uvidima u ponašanje korisnika."
VIVE Pro Eye Specifikacije

Zasloni: Dvostruki AMOLED 3,5" dijagonalaRezolucija: 1440 x 1600 piksela po oku (2880 x 1600 piksela zajedno)Brzina osvježavanja slike: 90 HzVidno polje: 110 stupnjeva
Zvuk: Visokorezolucijska certificirana audiooprema, visokorezolucijske certificirane slušalice (uklonljive), podrška za visokoimpedancijske slušalice, poboljšana ergonomija slušalica
Unos: Dvostruko integrirani mikrofoniVeze: USB-C 3.0, DP 1.2, Bluetooth
Senzori: SteamVR praćenje, G-senzor, žiroskop, blizina, međuzjenični (IPD) senzor, praćenje oka
Ergonomija: Olakšanje za oči uz prilagođavanje udaljenosti leća, prilagodljivi međuzjenični (IPD) senzor, prilagodljive slušalice, prilagodljiv povez

Specifikacije praćenja oka:

Frekvencija proizvodnje podataka pogleda (dalekozor): 120 Hz
Preciznost: 0,5°–1,1°Kalibriranje: 5 točaka 
Prateće vidno polje: 110°
Proizvodnja podataka (za svako oko): Vremenska oznaka (uređaj i sustav), izvor pogleda, smjer gledanja, položaj zjenice, apsolutna veličina zjenice, otvorenost oka
Sučelje: HTC SRanipal SDK
Kompatibilnost s 3D uređajima: Unity, Unreal 

Vezani sadržaji
Ključne riječi Europa HTC Vive Vive Pro Eye
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


   

*/-->